Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діти Джулинської ОТГ у таборі в Дрогобичі

Дата: 21.07.2017 08:52
Кількість переглядів: 947

 Тридцятеро дітей Джулинської об’єднаної територіальної громади та навколишніх сіл отримали змістовний відпочинок, море вражень та гори задоволення, побувавши у християнському таборі "Милосердні серця" у Дрогобичі. Поїздка відбулася за сприяння депутатів ОТГ Руслани Руденко та Галини Щавінської.

Це третя табірна зміна, яку 10-17 липня 2017 року організував у Реколекційному домі «Самарянин» духовний наставник Самбірсько-дрогобицької єпархії греко-католицької церкви Олег Турків. Протягом восьми днів діти з Вінниччини духовно збагачувалися у колі спілкування священика, аніматорів, вихователів та друзів.

Особливістю відпочинку у такому таборі стала організація духовно-просвітницьких екскурсійних мандрівок не лише у Дрогобичі, а й далеко поза його межами. Діти відвідали Гошівський монастир, пройшлися Хресною дорогою по 14 стаціях, отримали незабутні враження від дзвіниці. У місті Бориславі відвідали церкву Святої Анни, де є мощі 700 святих. У Дрогобичі – кафедральний собор, церкву Петра і Павла, храм Віри, Надії, Любові та матері Софії, церкву Успіння Пресвятої Богородиці, Римо-Католицький собор, здійснили екскурсії до пам’ятки архітектури 16 століття – церкви Святого Юра. Милувалися багатьма храмами та костелами у Львові, піднімалися на Високий Замок, захоплювалися водограєм на водоспаді “Кам’янка”, бачили велич наскельного міста-фортеці Тустань, пройшлися підвісним мостом, купалися у гірській річці Стрий, піднімалися в гори, варили рибну юшку, спостерігали захід сонця у Карпатах. Діти бачили місто Дрогобич із висоти ратуші, здійснили екскурсії до пожежної частини міста та Дрогобицького солеварного заводу, неймовірні враження отримали від Меденицького зоопарку “Лімпопо” та басейну у Дрогобичі.

Змістовний відпочинок для дітей забезпечували аніматори - студентки філологічного факультету ДДПУ ім.Івана Франка Лілія Зубар,Уляна Стець та Вікторія Григорчук, які стали для них справжніми друзями. Школярі були задіяні у різноманітних бансах, іграх, конкурсах, вікторинах, спортивних змаганнях, переглядали повчальні мультфільми та відеофільми.

Увесь цей час поряд з дітьми був отець Олег. У цікавих розмовах та настановах навчав їх жити з Богом, виховував взаєморозуміння, справедливість, милосердя, людяність. Щовечора збирав навколо себе дітвору, щоб сказати «Слово на добраніч», провести загадкову «Іскорку», усміхнутися добрим, теплим поглядом. Діти так захопилися його неординарною, талановитою особистістю, що він для них став прикладом життя, взірцем для наслідування, зарядом добра, теплоти та чуйності.  

Напрочуд теплим та емоційним був останній день перебування у таборі. Діти у дружньому колі провели підсумкову іскорку любові, затанцювали останні банси, потиснули руки своєму «таємному ангелику». На згадку усі учасники намалювали та подарували дитячому табору картину «Милосердні серця», яка прикрасить інтер’єр Реколекційного дому! А священик подарував кожному свічечку надії, записничок добрих справ, а вихователям – сучасне видання Нового Завіту українською мовою. Діти зі сльозами радості щиро дякували отцю Олегу та аніматорам за змістовний відпочинок та духовне становлення, а кухарям - за смачну їжу.

Усі приїхали додому щасливі, життєрадісні та задоволені. І, головне, кожен має надію зустрітися у таборі знову!

Щиро дякую за допомогу при здійсненні поїздки депутату Джулинської об’єднаної територіальної громади Галині Щавінській, педагогу Чернятської школи Олександру Яровенку та сімейному лікарю Джулинської АЗПСМ Світлані Байдалюк. Нехай Господь віддячить вам сторицею за ваші милосердні серця, безкорисливу працю на благо дітей нашої громади!

Руслана Руденко, депутат Джулинської об’єднаної територіальної громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.