Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦНАП Джулинської ОТГ збільшує перелік доступних сервісів для населення

Дата: 06.11.2019 16:15
Кількість переглядів: 676

ЦНАП Джулинської ОТГ збільшує перелік доступних сервісів для населення. Адміністративні послуги – це чи не найбільш вагомий показник успішності громад, адже одним з головних принципів реформи з децентралізації є наближення послуг до людей та забезпечення їх високої якості. Роботі ЦНАП в ОТГ приділяє велику увагу Програма «U-LEAD з Європою», що реалізує в Україні окремий проект зі створення та модернізації системи адмінпослуг.

Завдяки навчальним заходам Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, за підтримки Програми та власному бажанню змінити якість життя людей на краще, представники громад області отримують професійні знання із організації роботи системи адміністративних послуг в ОТГ. Ряд громад Вінниччини вже мають діючі ЦНАПи, окремі ОТГ знаходяться у процесі створення таких установ, але вже надають певний спектр послуг, які є доволі популярними серед населення. Серед них Джулинська сільська ОТГ Вінниччини, що була створена у 2016 році, а вже за рік розпочала обслуговування населення за кількома напрямками адміністрування. Про це розповів начальник відділу ЦНАП Джулинської сільської ради Василь Андрущенко.

«У відділі ЦНАП Джулинської сільської ради працює 5 осіб, основні послуги – це видача закордонних паспортів, ID-карток, державна реєстрація – фізичних та юридичних осіб, прав на майно та договорів оренди землі, адже у нас сільська територія, люди мають земельні паї і ці послуги потрібні. Крім того, у ЦНАП працює віддалене робоче місце представника пенсійного фонду. Варто сказати, що у нас навіть співробітники намагаються максимально допомогти відвідувачам. От, секретар сільради, Галина Олександрівна Щавінська, уважно вислуховує і допомагає пенсіонерам підготуватись до прийому з питань пенсій, сформувати свій запит, зібрати документи , в результаті працівник пенсійного фонду швидко обслуговує і люди задоволені. Взагалі, жодного дня ми не припиняли роботу. Сьогодні стоїть питання якості і конкуренції, адже державний реєстратор надає послугу повсюдно, наприклад і в Чечельнику можна зареєструвати бізнес чи отримати іншу послугу. Тож ми намагаємось тримати високу якість сервісу, боротись за клієнта , щоб люди приходили до нас, адже це і кошти громади. В середньому до ЦНАПу Джулинської сільської ради звертається близько 100 людей щотижня, кошти від платних послуг наповнюють місцевий бюджет. Наприклад, оплата реєстрації договору – 100 грн, а таких договорів - 700. ЦНАП обслуговує велику кількість сіл Бершадського району, співпрацюємо із Шляхівською ОТГ, що за 10 км від нас, нещодавно сусідня громада передала на реєстрацію нашому відділу кількасот договорів. Крім того, до нас звертаються із Кіровоградської області, с. Гайворон всього за 25 км від Джулинки і навіть мешканці Бершаді – районного центру. У нас немає черг, а якість - відповідна. Раніше такі послуги були тільки в районному центрі і чергу потрібно було займати з 4-ї ранку, сьогодні – це в минулому», - повідомив Василь Андрущенко.

У ЦНАПі Джулинської ОТГ заплановано надавати потужний спектр послуг – близько 150 і частина з них вже надається, адже обладнання для видачі паспортів громада придбала за власні кошти. У березні 2019 року сільська рада затвердила оновлений перелік адміністративних послуг за кількома напрямками Це державна реєстрація актів цивільного стану та місця проживання, паспортні і нотаріальні послуги, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, юридичних та фізичних осіб-підприємців, земельних ділянок та надання відомостей з Держгеокадастру, видача дозвільних документів, соціальні послуги, а також 40 видів місцевих послуг. Варто заначити, що ряд послуг Джулинський відділ ЦНАП розпочне надавати після підписання відповідних Угод із головними розпорядниками, наприклад Держгеокадастром, а також після відкриття оновленого приміщення ЦНАП, яке готується завядки підтримці Програми « U-LEAD з Європою». Джулинська ОТГ бере участь у проекті зі створення та модернізації ЦНАП Програми.
«Ми підготували оновлене приміщення, комп’ютерне забезпечення вже виконано, наразі очікуємо на встановлення меблів. За умовами проекту від U-LEAD у ЦНАП буде облаштовано 5 робочих місць. Працівники відділу пройшли навчання від Програми , а також відвідали інші ЦНАПи, обмінялись досвідом, подивились на роботу колег з Житомирської області, оглянули Калинівський ЦНАП, побували у Краснопільській громаді Вінниччини»,- зазначив Василь Андрущенко під час обговорення функціонування системи адмінпослуг у Джулинській ОТГ із Людмилою Васильєвою, радницею Вінницького ЦРМС Програми « U-LEAD з Європою».

Як повідомили у Джулинській громаді, найпопулярнішими є реєстрація прав та паспортні послуги, але на думку Василя Андрущенка - начальника відділу ЦНАП, сьогодні від населення є і запит на послуги реєстрації транспортних засобів, тож в ОТГ сподіваються з часом розширити перелік якісних і потрібних сервісів для людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних