Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 березня Джулинський інклюзивно-ресурсний центр відзначив першу річницю з дати створення

Дата: 01.03.2020 21:07
Кількість переглядів: 310

1 березня Джулинський інклюзивно-ресурсний центр, керівником якого є Оксана Дудник, відзначив першу річницю з дати створення. Працівники установи приймали вітання від голови ОТГ Петра Швеця, заступника Романа Кравця та начальника відділу освіти, культури і спорту ОТГ.

Корекційними послугами за рік охоплено 35 дітей з особливими освітніми потребами. Фахівцями ІРЦ надано більше 50 консультацій. Ми раді, що увага до таких діток із кожним роком зростає. Більше двохсот тисяч гривень виділила держава у співфінансуванні із сільською радою на обладнання, яким користуються діти новоствореного Джулинського інклюзивно-ресурсного центру. Педагоги, які працюють в установі,організовують роботу так, щоб дітям хотілося щодня його відвідувати. Центр обладнаний сучасними меблями, комп’ютерною технікою й багатофункціональним пристроєм, оснащений реабілітаційним обладнанням, дидактичними та ігровими
матеріалами. Дітям та їх батькам особливо сподобалася комбінована стінка «Піратик», сухий басейн, дитяча гірка, м’які пуфи, світлодіодний стіл-пісочниця, гра «Слідочки», сухий душ, набір Монтессорі «Тунель», бульбашкова колона. В ІРЦ проводять індивідуальні та групові заняття для
дітей з особливими освітніми потребами. Робота в закладі
спрямована і на інтелектуальний, і на фізичний розвиток дітей. На даний час корекційними послугами охоплено 35 дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Двері інклюзивно-ресурсного центру відкриті для всіх батьків і дітей Джулинської громади, оскільки установа здійснює визначення особливих освітніх потреб дитини, надає психолого-педагогічні послуги у відповідності з потенційними можливостями кожної дитини. З вихованцями центру працює практичний психолог, реабілітолог, логопед, дефектолог, загалом 6 фахівців. Спостерігаючи за щасливими обличчями дітей, пригадуються слова Гюго: «Немає на землі гімну урочистіше, ніж лепет дитячих вуст. Дитина - прийдешнє».

Довідково: 4 березня 2019 року установа була зареєстрована в Єдиному державному реєстрі і вся Україна побачила в мережі освітніх установ появу запису про новостворений ІРЦ. Це офіційний день народження корекційної установи. Рішення про його створення було прийнято 25 сесією Джулинської сільської ради першого скликання від 28.01.2019 №25/4.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.