Сьогодні у Джулинській ОТГ було телебачення!

Дата: 22.06.2020 15:24
Кількість переглядів: 510

Сьогодні у Джулинській ОТГ було телебачення! Відбулася важлива подія у розвитку галузі тваринництва – членам молочного кооперативу «Подільська надія» безкоштовно роздали індивідуальні доїльні апарати вартістю 6 тисяч гривень, надані Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримки Асоціації тваринників України.

До громади завітали директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук, голова Бершадської РДА Валентин Русначенко, колишній керівник Всеукраїнського аграрного кооперативу «Поділля» Олександр Паламар. Разом із головою ОТГ Петром Швецем та виконавчим директором молочного кооперативу «Подільська надія» Галиною Трум побували у домогосподарствах селян та вручили такі необхідні подарунки. Завітали на обійстя Анатолія Матвійчука у Джулинці, Марії Левчук у Берізках-Бершадських та Наталії Керпової у Чернятці. Вибір був нелегким. Адже кооператив налічує 92 учасники, а це не тільки жителі сіл нашої громади, а й Шляхової, Ставок, Теофилівки. Нещодавно приєдналися і збирачі молока із Лісничого, Вовчка та Михайлівки. Всього кооператив збирає молоко від 125 корів. Надої становлять дві з половиною тони молока на день. Можливість отримати доїльні апарати жителі сіл отримали саме тому, що є активними членами кооперативу. Представники програми перевагу надали тим господарям, які входять до нього із початку створення, здають найбільше молока, тримають дві корови та більше. Пізніше за допомогою програми планується забезпечити доїльними апаратами ще 4 родини. «За одну годину цей доїльний апарат дозволяє зібрати молоко у п’яти корів. Відзначимо, використання доїльних апаратів дозволить селянам покращити якість та показники молочної сировини, адже молоко отримуватиметься способом безконтактного доїння», - наголосив Олександр Паламар. Директор Департаменту Микола Ткачук порадив: «Доїльні апарати будуть полегшувати працю селянам та покращувати якість молочної сировини. Але, вважаю, що найкращим досягненням кооперативу має бути створення потужностей для власної переробки молока та забезпечення виробленими молокопродуктами місцевих споживачів, в тому числі шкіл, дитсадків, лікарні, навчально-реабілітаційного центру». Голова ОТГ Петро Швець підтримав ідею щодо перспективи виготовлення власної молочної продукції, що сприятиме розвитку кооперативу та забезпечить здорове харчування жителів громади.

Завтра о 19.00 про неординарну подію громади дивіться відео репортаж телеканалу ТРК Вінниччина, а також на каналі YouTube.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних