Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні жительці Джулинки Єлизаветі Степанівні - 100 років!

Дата: 21.08.2020 14:43
Кількість переглядів: 505

Сьогодні жительці Джулинки Єлизаветі Степанівні - 100 років! Голова Джулинської ОТГ Петро Швець завітав до оселі ювілярки із подарунками та привітав із високолітнім ювілеєм, висловив свою шану та вручив квіти.

Васюта Єлизавета Степанівна, яка народилася 20 серпня 1920 року, проживає у Джулинці нещодавно. Понад чотири роки тому її запросила до себе із с.Гурівщина, що за 25 км від Києва, дочка Людмила Семенівна Поліщук, яку усі знають як професійного окуліста. Єлизавета Степанівна - знаний лікар-терапевт-кардіолог, понад 25 років працювала головним лікарем лікарні с.Макарів. Непростим було її дитинство: мати померла під час пологів, тож залишилася з батьком та мачухою, у яких було чимало спільних дітей. Єлизавета виросла, закінчила медінститут. Стала високоосвіченою людиною. Добре знала німецьку мову, дуже любила поезію. Ще донедавна напам'ять читала твори Єсеніна! Земляки цінують її за високий професіоналізм: дуже добре розбиралася у складних випадках кардіології! Читала кардіограми по міліметрах. Її онучка Наталія Іванівна Легкун, яка нині працює директором Джулинського терцентру, згадує: "Бабка Ліза настільки розбиралася у кардіології, що до неї приїжджали лікарі із Києва, щоб визначитися у складних випадках. Має багато медалей та грамот за свою працю". Традиційно запитую її: "У чому секрет довголіття?". І чую у відповідь: "У любові та відданості роботі. Вона завжди сіяла від задоволення, коли лікувала людей". І несподівано додала: "А ще - від червоної перчиці! Усі страви, особливо борщ, бабка варила перчененькими. Стручок перчиці - незамінний інградієнт у приготуванні".

Сьогодні уся Джулинська громада приєднується до вітань! Міцного здоров'я та Многая Літа, ювілярко!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.