Керівництво області закликає дотримуватись карантинних норм під час великодніх свят

Дата: 21.04.2021 14:43
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

Сьогодні, 21 квітня, за дорученням Голови ОДА Сергія Борзова, заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький провів зустріч із керівниками торгівельних мереж та ринків щодо дотримання карантинних заходів під час великодніх свят.

В ході зустрічі Сергій Здітовецький зауважив: «Напередодні та під час Великодніх свят на ринках і в торгових мережах перебуватиме значна кількість людей, тож необхідно вкотре нагадати про неухильне дотримання протиепідемічних заходів та зробити все можливе для того, аби  знизити ризик інфікування населення на коронавірус».

Як зауважив посадовець, попри те, що наразі в області спостерігається певна стабілізація із захворюваністю на коронавірус, втримати ситуацію на такому рівні було досить важко, адже Вінниччина тривалий час була на межі потрапляння до «червоної» зони.

«Було докладено максимум зусиль для того, аби не допустити погіршення ситуації, адже внаслідок потрапляння регіону до «червоної» зони також міг суттєво постраждати економічний сектор і малий бізнес, зокрема», - наголосив заступник Голови ОДА.

Сергій Здітовецький підкреслив, що Великодні свята можуть спровокувати нову хвилю захворювання. Посадовець також детально поінформував про ситуацію в області.

«З початку епідемії у нас більше 65 тисяч людей, які захворілих. На жаль, з них ми втратили 1417 осіб. – зауважив Сергій Здітовецький. – Летальність зросла у зв’язку із тим, що на території області з’явилися різні штами коронавірусу і перебіг хвороби вже зовсім в іншій, в складнішій формі. Водночас, за період епідемії одужали 45 913 осіб, на сьогодні хворіє 18426 осіб. Близько 17 тисяч з них лікуються амбулаторно. Це свідчить про зменшення навантаження на заклади охорони здоров’я Вінниччини. В усіх лікарнях області розгорнуто 3494 ліжко-місця і зайнято хворими з підтвердженим коронавірусом та з підозрами на захворювання 1544 ліжка. А це 44,2% від загального ліжкового фонду області. Зрозуміло, що без кисню ця хвороба не лікується, тому кисневої підтримки на сьогодні потребують 42,3 % людей, які знаходяться у лікарнях. Крім цього, в області фіксується дуже багато пневмоній».

Своєю чергою, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук зазначив, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в області дещо покращилася, однак це не може слугувати приводом для заспокоєння. Щотижнево обласною Держпродспоживслужбою проводиться понад дві тисячі перевірок, а з початку пандемії здійснено майже 128 тисяч перевірок і виписано 6065 штрафів. Найбільша вага порушень реєструється при перевірці на агропродовольчих ринках області, –  констатував посадовець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних