Із обласного бюджету відшкодують пільговий проїзд на міжміських внутрішньо обласних маршрутах

Дата: 26.04.2021 09:16
Кількість переглядів: 300

Фото без описуПорядок використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційних виплат окремим категоріям громадян за пільговий проїзд на міжміських внутрішньо обласних маршрутах загального користування у Вінницькій області був затверджений 42 сесією обласної ради 7 скликання 21 лютого 2020 року. 

Цим Порядком визначено категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд – це учасники АТО/ООС, особи з інвалідністю внаслідок війни, діти з багатодітних сімей. Цей документ визначає також механізм здійснення компенсаційних виплат суб’єктам підприємницької діяльності, які надають послуги із перевезення пасажирів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік.

– Компенсація за пільгове перевезення – це соціальне питання, яке повинно бути на контролі на всіх рівнях влади. Я переконаний, що такі компенсаційні механізми повинні працювати, адже на даний час сімейні бюджети суттєво зменшилися в доходах через карантин. Особливо це стосується сімей, що проживають в сільській місцевості,  – каже перший заступник голови обласної ради Володимир Кістіон. –Відповідно і місцеві, і обласний бюджети повинні шукати механізми та фінансовий ресурс для компенсації перевізникам вартості проїзду пільгових категорій, щоб хоча б частково задовольняти потреби населення.

Рішенням чергової 8 сесії обласної ради у внесенні зміни до обласного бюджету на 2021 рік депутати передбачили 347 тис. грн на відшкодування пільгового проїзду. Зокрема, ці кошти надійдуть до районних бюджетів Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Могилів-Подільського, Тульчинського, Хмільницького районів та бюджетів Вінницької міської і Могилів-Подільської міської територіальних громад. 

Кошти виділяються на заходи виконання Комплексної цільової програми соціального захисту населення Вінницької області на 2019-2021 роки. 

19 березня поточного року рішенням сесії обласної ради депутати вже спрямували понад 175 тис. грн на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міжміських внутрішньо обласних маршрутах загального користування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних