Корисні ініціативи та кращі практики для голів місцевих рад, спрямовані на розвиток територіальних громад

Дата: 30.04.2021 09:11
Кількість переглядів: 506

Фото без опису29 квітня 2021 року заступник Джулинського сільського голови Роман КРАВЕЦЬ взяв участь в семінарі-практикумі на тему: «Корисні ініціативи та кращі практики для голів місцевих рад, спрямовані на розвиток територіальних громад». Це вже другий цьому році  семінар, організований Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування, під час якого керівники громад можуть ділитися досвідом роботи в напрямі розвитку своїх громад, презентувати свої досягнення та обговорювати актуальні питання діяльності ОМС.

У семінарі взяли участь заступник голови Вінницької обласної ради Чаленко Дмитро Андрійович, участь керівник Секретаріату ВОАОМС – Вікалюк Віктор Васильович, начальник відділу супроводу програм ЖКГ та енергоефективності виконавчого апарату Вінницької обласної ради Магдич Іван Юрійович, юрист Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Лісовська Олена Олександрівна та близько 40 керівників фахівців ОМС територіальних громад області.

Своїми здобутками та практикою розвитку територіальних громад ділилися Бабчинецький сільський голова Зварич Ніна Павлівна, Мурованокуриловецький селищний голова Цибульська Галина Миколаївна, Іванівський сільський голова Кулик Михайло Леонтійович.

На початку заходу заступник голови Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко звернув увагу учасників на важливість тематик, які зазначені в порядку денному семінару:

«Ми всі розуміємо, що світ сьогодні дуже інформаційний і ті, хто володіють інформацією – володіють світом. Ті заходи з висвітлення кращих практик діяльності ОМС, які проводить Асоціація є, наразі, необхідними і несуть велике інформаційне значення. Обмін напрацюваннями, запозичення досвіду та співпраця сприяють розвитку громад та області в цілому. Наша мета це сильна громада, сильний регіон та сильна країна».

Першою про здобутки своєї громади розповіла голова Бабчинецької сільської громади Ніна Павлівна Зварич.

Далі робота семінару продовжилася за напрямом поводження з побутовими відходами в громадах, що є однією з досить актуальних тем сьогодення.

Так, про План управління твердими відходами на території Вінницької області учасників проінформував начальник відділу супроводу програм ЖКГ та енергоефективності виконавчого апарату Вінницької обласної ради Магдич Іван Юрійович.

Про практику створення успішної оптимальної системи поводження з побутовими відходами у громаді розповіла голова Мурованокуриловецької селищної ради Цибульська Галина Миколаївна. 

Також історією успіху розвитку своєї громади поділився голова Іванівської сільської ради Кулик Михайло Леонтійович.

На завершення заходу Керівник Секретаріату ВОАОМС Вікалюк Віктор Васильович, подякувавши учасникам та спікерам за участь, зазначив, що для ефективної роботи в напрямі методичної  підтримки ВОАОМС тримає постійний зв’язок з ОМС Вінничини для збору найбільш актуальних для них питань, що потребують висвітлення. Після проведення аналізу та систематиції запитань, Асоціація планує проведення заходів з залученням відповідних експертів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних