Оформлення пенсії дистанційно

Дата: 11.05.2021 13:38
Кількість переглядів: 336

Фото без описуУ зв’язку з тривалим карантином, громадяни, які досягли пенсійного віку, переймаються питанням про те, як в умовах обмеження прийому в органах Пенсійного фонду подати заяву та оформити пенсію.

Оформити пенсію можна і без особистого звернення до органів Пенсійного фонду, скориставшись сучасною моделлю призначення пенсії „в один дотик”, яка передбачає подання заяви та сканованих копій документів в електронному вигляді через веб-портал Пенсійного фонду.

Для подання звернення про призначення пенсії в режимі онлайн потрібно:

увійти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису або через систему електронної ідентифікації GOV ID;

в Особистому кабінеті обрати розділ „Заява на призначення пенсії”;

заповнити запропоновану анкету та прикріпити до заяви скановані копії необхідних для призначення пенсії документів, перелік яких вказаний на веб-порталі, вказавши вид бажаного формату пенсійного посвідчення (паперового звичайного зразка чи електронного у вигляді пластикової карки);

обравши (за потребою) спосіб інформування за етапами обробки заяви, необхідно підписати заяву електронним кваліфікованим підписом. Заява автоматично передається до органу Пенсійного фонду.

За результатами опрацювання заяви в Особистому кабінеті відображатиметься інформація про стан її обробки та прийняття рішення про призначення пенсії.

Оформлення пенсії в електронному форматі передбачає одне звернення до сервісного центру – вже після отримання повідомлення про призначення пенсії для перевірки наданих документів та отримання пенсійного посвідчення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних