Вікі любить Землю 2021. Фотографів і аматорів запрошують до участі у фотоконкурсі пам’яток природи

Дата: 21.05.2021 14:01
Кількість переглядів: 368

Фото без описуНа переможців чекають цінні призи та можливість представити Україну на міжнародному етапі змагання.

З 1 по 30 червня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи. 2021 року змагання організовується у 30 країнах. 

В Україні конкурс проходить дев’ятий рік поспіль і має на меті фотографування об’єктів українського природно-заповідного фонду (ПЗФ). Конкурсні списки містять понад 8 тисяч об’єктів ПЗФ України. Половина з них уже представлена на фотографіях від учасників конкурсу минулих років; загалом зібрано понад 110 тисяч світлин. Водночас ще для близько 4 тисяч пам’яток не було подано жодної фотографії.

Взяти участь у конкурсі можуть усі охочі, як професійні фотографи, так і аматори. Для цього потрібно протягом червня завантажити фото власного авторства, зроблені будь-коли у національних природних парках, заказниках, ботанічних садах тощо. Це можуть бути фото краєвидів, окремих дерев, що є ботанічними пам’ятками, та макрофото флори й фауни ПЗФ. Списки пам’яток та інструкції із завантаження фото доступні на сторінці конкурсу у Вікісховищі: commons.wle.org.ua.

«У захисті природи велике значення має доступ до знань. Цим і пояснюється амбітна мета конкурсу — зібрати у вільному доступі фотографії усіх природних пам’яток України. Завдяки учасникам і учасницям «Вікі любить Землю» це поступово стає можливим, і вже половина об’єктів українського ПЗФ мають світлини у Вікісховищі. Ця база вільних фото може бути використана не лише для ілюстрування Вікіпедії, а й стати в пригоді дослідникам, освітянам, активістам та всім, хто цікавиться пам’ятками природи. Зміни в умовах конкурсу цього року дозволять досягти більшої різноманітності в географії світлин, що ввійдуть у всеукраїнський топ-10. Запрошуємо нових і постійних учасників долучатися, доповнити проєкт власними знімками та позмагатися за перемогу», — прокоментувала Наталія Ластовець. членкиня організаційного комітету «Вікі любить Землю» в Україні.

Основними номінаціями конкурсу є «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники, що сфотографують найбільше пам'яток (перевага надаватиметься фотографіям об’єктів, що ще не висвітлені у Вікісховищі або висвітлені недостатньо; оцінка залежить від рівня представленості світлини). У межах другої номінації журі обере найкраще фото кожного з 27 регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих фото національного змагання загалом. Для міжнародного етапу будуть окремо відібрані 15 світлин у двох категоріях — пейзажні фото і макрофото тварин, рослин і грибів.

Детальний регламент конкурсу доступний за посиланням: wikilovesearth.org.ua/rules.

На переможців основних номінацій чекають цінні призи. Також в українській частині конкурсу плануються спеціальні номінації, як-от для відеозаписів та аерофото, з окремими призами.

Детальніше з умовами та історією конкурсу можна ознайомитися на сайті: wle.org.ua.

За додатковою інформацією чи коментарями звертайтеся: 

info@wikimedia.org.ua

+38 050 05 06 814 (Анастасія Івашина, менеджерка з комунікацій Вікімедіа Україна)

Для довідки:

«Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, започаткованого в Україні 2013 року; у 2021 році в ньому беруть участь понад 30 країн. За всю історію конкурсу учасники української частини сфотографували понад чотири тисячі об’єктів природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 110 тисяч фотографій. В Україні конкурс проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».

Громадська організація «Вікімедіа Україна» офіційно представляє в Україні Фонд Вікімедіа — американську неурядову організацію, що підтримує функціонування популярної онлайн-енциклопедії Вікіпедія та її сестринських проєктів. У 2013 році «Вікімедіа Україна» першою провела фотоконкурс «Вікі любить Землю» і є організатором міжнародного конкурсу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних