Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Онлайн-семінар «Права та обов’язки депутатів місцевих рад. Організація роботи депутата»

Дата: 22.05.2021 13:43
Кількість переглядів: 265

21 травня 2021 року Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування провела онлайн-семінар «Права та обов’язки депутатів місцевих рад. Організація роботи депутата». Цей захід став першим з запланованої серії курсових навчальних онлайн-семінарів для депутатів місцевих рад.

Спікерами під час семінару виступили запрошені провідні експерти Чепель Ольга Дмитрівна – кандидат юридичних наук, доцент кафедри європейського права Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, адвокат та Гусак Олег Іванович – завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Вінницької ОДА.

Захід розпочався з вітального слова Керівника Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Вікалюка Віктора Васильовича, який зауважив на тому, що навчальні заходи для депутатів місцевих рад є надзвичайно важливими і необхідними, що пояснюється новими адміністративно-територіальними умовами, до яких ще не всі звикли та адаптувалися, змінами до законодавства та тим, що велика кількість депутатів обрані вперше та потребують додаткових знань.

Участь у роботі семінару взяв заступик голови Вінницької обласної Ради Чаленко Дмитро Андрійович:

– Завдання депутата місцевої ради  – виражати та захищати інтереси жителів громади, опираючись на інтереси якомога більшої кількості людей. Це зрозуміло, – сказав заступник голови облРади. –  Але хочу наголосити, що депутати мають не тільки розв’язувати найгостріші питання сьогодення та швидко реагувати на проблеми, а й бачити перспективи та працювати на розвиток громади.

За словами Дмитра Чаленка, це питання набуває особливого значення на завершальному етапі процесу децентралізації, коли на Вінниччині утворено 63 територіальні громади, які ухвалюють свої плани розвитку на 10 років – Стратегії 2030.

– Саме від вашої депутатської активності та компетентності сьогодні залежить правильний старт виконання цих стратегій та успіх реалізації тих цілей, які громади  визначили як пріоритетні, – звернувся Дмитро Андрійович до депутатів. – Будьте сучасними та ініціативними. Маєте широке поле для такої діяльності – реформа децентралізації надає таку можливість. Не чекайте, коли з`являться державні програми допомоги. Розробляйте свої!

Під час семінару висвітлювалися та обговорювалися такі теми:

  • Правове забезпечення діяльності депутатів місцевих рад;
  • Статус депутата місцевої ради. Можливості депутатського мандата;
  • Депутатські звернення;
  • Подолання конфлікту інтересів та запобігання корупційних ризиків в діяльності депутата

На численні запитання депутатів місцевих рад відповіли запрошені експерти.

Нагадуємо, що це був перший семінар з циклу навчальних заходів для депутатів місцевих рад і робота за даним напрямом буде продовжена. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.