Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розвиток електронного урядування та цифровізації громади – розпочалась ІV сесія навчання для голів районних, сільських, селищних, міських рад територіальних громад

Дата: 27.05.2021 09:07
Кількість переглядів: 429

З 26 по 27 травня 2021 року у Вінницькому регіональному центрі підвищення кваліфікації проходить (в дистанційному форматі) ІV сесія спеціальної професійної програми підвищення кваліфікації для голів районних рад, сільських, селищних, міських рад територіальних громад на тему «Розвиток електронного урядування та цифровізації громади. Використання цифрових SMART технологій».

Відкриття вебінару відбулось за участі директора Центру Тетяни Пашиніної, яка ознайомила учасників навчання із розкладом занять та лекторським складом.

В рамках навчання відбудуться тематичні зустрічі та практичні заняття з актуальних питань:

  • електронного урядування та електронної демократії в Україні;
  • цифрової трансформації регіонів;
  • інформаційних технологій у сфері публічного управління;
  • електронного документообігу;
  • відкритих даних.

27 квітня з учасниками навчання працюватиме Антон Лягуша, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат історичних наук. Він провів тематичну зустріч під час якої обговорили концепцію інновацій та відповідність її стандартам ЄС, а також про нові електронні сервіси які можуть використовувати публічні службовці при здійсненні своїх повноважень.

Цього ж дня начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака розповість учасникам навчання про електронні сервіси Пенсійного фонду України. Зокрема, про:

пенсійний калькулятор, який дозволяє самостійно розрахувати розмір майбутньої пенсії;

- електронну трудову книжку – яка усуне можливі негативні наслідки втрати паперової трудової книжки, її фізичного пошкодження, ризики фальсифікації та внесення недостовірних відомостей;

- автоматичне призначення пенсії – призначення пенсії за фактом досягнення пенсійного віку;

- мобільний за стосунок «Пенсійний фонд» – надає доступ громадянам до електронних сервісів Пенсійного фонду України з мобільних пристроїв (телефон, планшет).

Завершиться дводенне навчання лекцією від Віталія Дороха, голови Хмільницької районної громадської організації «Право». Фахівець розповість про стан розвитку інструментів електронної демократії у Вінницькій області та результати реалізації проекту «Електронна врядування у Вінницькій області: від концепції до впровадження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.