Співробітництво територіальних громад в сфері містобудування та архітектури

Дата: 26.05.2021 15:55
Кількість переглядів: 376

Фото без опису26 травня 2021 заступник Джулинського сільського голови Роман КРАВЕЦЬ взяв участь у вебінарі «Співробітництво територіальних громад», який організували Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», спільно із всеукраїнськими інформаційно-аналітичними виданнями «Місцеве Самоврядування» та «Радник Старости»  в рамках експертної підтримки територіальних громад.

Конституція України визначає, що територіальні громади сіл, селищ і міст можуть об’єднувати на договірних засадах об’єкти комунальної власності, а також кошти бюджетів для виконання спільних проектів або для спільного фінансування (утримання) комунальних підприємств, організацій і установ, створювати для цього відповідні органи і служби.

Після прийняття Закону України «Про співробітництво територіальних громад» від 17.06.2014 року № 1508-VII територіальні громади отримали нормативно визначені інструменти об’єднання своїх ресурсів для вирішення існуючих проблем та/чи економії бюджету через створення спільних комунальних підприємств, органів і служб та реалізацію спільних проектів.

Однак, в ході реалізації положень вказаного вище закону, в органів місцевого самоврядування виникають питання, які потребують додаткових роз’яснень.

Крім того, до сьогодні, багато громад вагається щодо доцільності та ефективності початку співробітництва.

З огляду на вищезазначене, реагуючи на запит органів місцевого самоврядування було проведено тематичний семінар. Участь у заході взяли близько 200 представників органів місцевого самоврядування з усіх регіонів України. Захід відбувся у  форматі запитання-відповіді.

Окрему увагу було приділено питанню співробітництва територіальних громад в сфері містобудування та архітектури. Зокрема розглянуто запит Пирятинської міської ради щодо делегування їй відповідних повноважень від сусідньої громади.

Спікери семінару:

  • Брусенцова Яна, юрист, головний редактор всеукраїнських видань “Місцеве Самоврядування” та “Радник Старости”, експерт з питань місцевого самоврядування;
  • Мацокін Андрій, головний редактор журналу «Держслужбовець», експерт з питань антикорупційного законодавства, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування;
  • Ковшова Олена, заступник головного редактора всеукраїнських видань “Місцеве самоврядування” та “Радник старости”, аналітик;
  • Кабан Олександр, експерт з питань місцевого самоврядування, містобудування та архітектури.

За результатами заходу, в найближчих випусках журналу «Місцеве самоврядування», додатково вийде матеріал присвячений темі співробітництва територіальних громад в сфері містобудування та архітектури.

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» спільно із всеукраїнськими інформаційно-аналітичними виданнями “Радник Старости” та “Місцеве Самоврядування” планують проведення серії подібних заходів, які спрямовані на експертну підтримку діяльності органів місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних