Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АВТОМАТИЧНА ОЦІНКА НЕРУХОМОСТІ: ЗАПУСК СЕРВІСУ АНОНСОВАНО З 1 ЛИПНЯ

Дата: 07.07.2021 13:05
Кількість переглядів: 341

Фонд держмайна повідомляє, що відповідно до наказу ФДМУ від 25 червня 2021 року № 1097 введено в експлуатацію єдину базу даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості, сервісом послуги електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості.

Фонд зазначає, що 9 березня 2021 року набрав чинності наказ ФДМУ від 12 січня 2021 року № 24 «Про внесення змін до Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 24 лютого 2021 року за № 239/35861, та застосовується з 29 червня 2021 року.

Для фізичних і юридичних осіб

Для цілей обчислення доходу платника податку – фізичної особи від продажу (обміну) нерухомого майна, а також доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок майна (крім випадків успадкування та/або отримання у дарунок майна, вартість якого обчислюється за нульовою ставкою), доходу, отриманого за іншими правочинами, за якими здійснюється перехід права власності на нерухомість, дохід за якими підлягає оподаткуванню у випадках, передбачених Податковим кодексом, необхідно визначити оціночну вартість об’єкта нерухомості або ринкову вартість об’єкта нерухомості.

Для визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості Єдиною базою даних звітів про оцінку формується електронна довідка про його оціночну вартість (е-Довідка), яка є чинною впродовж 30 календарних днів з дня її формування Єдиною базою даних звітів про оцінку (далі – Єдина база).

Якщо особа не погоджується з результатами автоматичного визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості, вона має право звернутися до суб’єкта оціночної діяльності (оцінювача) з метою визначення ринкової вартості такого об’єкта. Суб’єкт оціночної діяльності (оцінювач) складає звіт про оцінку майна, який зареєструється в Єдиній базі. Зареєстрований звіт про оцінку майна чинний протягом 6 місяців з дати оцінки.

У Фонді звернули увагу, що доступ до Єдиної бази здійснюється за допомогою особистого електронного підпису або засобів інтегрованої системи електронної ідентифікації (ID.GOV.UA).

Для суб’єктів оціночної діяльності, оцінювачів

Для реєстрації звіту про оцінку в Єдиній базі всі суб’єкти оціночної діяльності (СОД) повинні зареєструватись в Єдиній базі та зареєструвати оцінювачів, що працюють в складі СОД або за трудовим договором.

Реєстрація СОД повинна здійснюватися лише за електронною печаткою СОД, а не за особистим електронним підписом керівника.

Для нотаріусів

Для формування витягу з Єдиної бази про реєстрацію довідки про оціночну вартість об’єкта нерухомості або звіту про оцінку всі нотаріуси повинні зареєструватись в Єдиній базі. Нотаріус повинен використовувати особистий кваліфікований електронний підпис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.