Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відпочинок дітей Джулинської громади в місті Дрогобич

Дата: 23.07.2021 08:25
Кількість переглядів: 255

Фото без описуЗ 1 по 10 липня 2021 року, тридцять шість дітей Джулинської об’єднаної територіальної громади у супроводі керівника групи Руслани РУДЕНКО, медичної сестри Джулинського опорного закладу загальної середньої освіти Альони ПОНЧИК та вихователів Алли ОЛІЙНИК і Володимира КАРАСЯ отримали змістовний відпочинок, багато вражень та задоволення, побувавши у таборі «Dream space» (що в перекладі означає «простір мрій») в місті Дрогобич.

Фото без опису

Дорога до табору відпочинку 2021 розпочалася із благословення батьків та побажань гарного відпочинку сільського голови Петра ШВЕЦЯ.

Фото без опису

Першою зупинкою в цій подорожі були вінницькі фонтани.

Фото без описуФото без опису

По приїзду в Дрогобич відпочивальників радо зустрів отець Олег, який весь час перебування був поряд з дітьми. У цікавих розмовах та настановах навчав їх жити з Богом, виховував взаєморозуміння, справедливість, милосердя, людяність. Щовечора збирав навколо себе дітвору, щоб сказати «Слово на добраніч», провести загадкову «Іскорку», усміхнутися добрим, теплим поглядом. Діти так захопилися його неординарною, талановитою особистістю, що він для них став прикладом життя, взірцем для наслідування, зарядом добра, теплоти та чуйності. Завдячуючи йому, для всіх були створені гарні умови проживання, смачні страви і чудові враження!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Екскурсійні мандрівки не лише в Дрогобичі, а й за його межами. Діти відвідали Дрогобицьку духовну семінарію, катедральний храм Пресвятої Трійці, пройшлися площею, вулицями та відвідали вежу Дрогобицької ратуші. У якій є унікальний годинник із циферблатами на чотири сторони, якому вже понад 90 років.

В Гошеві мали можливість побувати в жіночому монастирі сестер Пресвятої Родини, Василіянському монастирі на Ясній Горі, де відбулася зустріч із монахом Пахомієм.

Учасники відвідали Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Ю. Дрогобича. Переглянули дитячу виставу «Котигорошко». А після перегляду здійснили екскурсію територією театру. Милувалися маленьким зоопарком, бавилися у волейбол, гойдалися на гойдалці, насолоджувалися місцевим колоритом, грали ділову гру «Я – підприємець». Команди із підручних матеріалів створили власну справу: магазин (продавали печиво, солодкі напої, склали меню, брали кошти навіть за доставку), боулінг (із пляшок із водою та м’ячика, не повірите - стояли черги), надавали послуги «Зробимо все за вас» (виніс сміття, прибирання кімнат), спортивно-розважальні послуги (у спортивній кімнаті грали в ігри з настільного футболу, хокею, більярду, тенісу, тренажери), послуги салону краси (вирівнювали волосся, робили макіяж). Мали і власні гроші - спейсики. діти рекламували власну справу, раділи командній роботі, відпочивали душею разом із київським гуртом «Метаноя».

Подорожували стежками Довбуша. Пройшли пішки понад 9 км, милувалися величчю скель, каталися верхи, збирали суниці, чорницю. Здійснили екскурсію до Церкви святого Юри — пам’ятки галицької дерев’яної архітектури кінця XV - початку XVI століть, яка належить до числа найкращих пам’яток давньої української сакральної архітектури. Цікаво, що церква має два яруси: нижній і верхній. Тобто дві церкви в одній. Зроблена без жодного цвяха.

Відвідали Дрогобицьку солеварню. Це одне з найдавніших підприємств України, унікальний завод, заснований ще в далекому 1250-му році, який працює і сьогодні. Сіль вважають символом міста: навіть на гербі Дрогобича зображено дев’ять топок солі. Дітки бачили, як виглядають шахти і видобувають сіль. Сам процес видобутку практично не змінився: наразі він є таким самим, як і багато століть до того.

Бачили велич наскельного міста-фортеці Тустань, де смакували бограчем та картоплею із шашликами! В Бориславі - у церкві Святої Анни. Там є мощі великої кількості святих. Краса неймовірна!

Трускавець!!! Екскурсія до статуї Ісуса Христа. Дуже велика! Видно усе місто!

А три дні, проведених у горах. Табірне містечко у селі Крушельниця привітно зустріло учасників групи. Намети та гамаки, купання у річці Стрий, водоспад Гуркало створили незабутні враження!

І ось уже рідна домівка… Усі щасливі, життєрадісні та задоволені. І, головне, кожен має надію зустрітися у таборі знову!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних