Наталя Заболотна: Соціальні послуги мають бути доступні людині за місцем її проживання, тому при необхідності слід залучати недержавний сектор

Дата: 27.07.2021 16:00
Кількість переглядів: 243

Фото без описуПілотний проєкт «Розвиток соціальних послуг» – це реальна можливість громадам отримати кошти держбюджету для забезпечення своїх мешканців зазначеними послугами. Про це сьогодні йшла мова на нараді з головами райдержадміністрацій та головами територіальних громад, їх профільними заступниками та структурними підрозділами соціального захисту населення сільських, селищних і міських рад.

Джулинську територіальну громаду в нараді представляли: перший заступник сільського голови Ніна КРАВЕЦЬ, начальник управління соціального захисту та охорони здоров’я Тетяна УСАТЮК, начальник відділу освіти, культури і спорту Руслана РУДЕНКО.

Про розвиток соціальних послуг в територіальних громадах Вінниччини повідомила перший заступник Голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна. Так, посадовиця зазначила, що надання соціальних послуг організовується шляхом здійснення заходів щодо формування та розвитку соціальних послуг, зокрема, створення мережі надавачів соціальних послуг, неважливо чи це державний, чи недержавний сектор.


«Якщо немає державного чи комунального сектору, необхідно залучати недержавний сектор до надання соціальних послуг – це підприємства, установи, організації, громадські об’єднання, благодійні, релігійні організації, фізичні особи - підприємці та фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності», – наголосила Перший заступник Голови ОДА.


Окрім того, Наталя Заболотна наголосила на необхідності запровадити посади відповідних фахівців (працівників) та проводити їх навчання з метою підвищення професійної компетентності/кваліфікації працівників-надавачів соціальних послуг. Адже до надання соціальних послуг також залучаються надавачі недержавного сектору, зокрема, шляхом державно-приватного партнерства, соціального замовлення, конкурсу соціальних проектів, соціальних програм тощо, співпраці територіальних громад відповідно до статті 4 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».


Посадовиця зауважила, що наразі з'явилася реальна можливість громадам, які не впровадили необхідних соціальних послуг, отримати кошти державного бюджету та забезпечити мешканців своїх громад зазначеними послугами. Адже 21 липня Уряд спростив умови участі територіальних громад у пілотному проєкті «Розвиток соціальних послуг», визначених постановою Кабінету Міністрів України від 03 березня 2020 року №204 «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації пілотного проєкту «Розвиток соціальних послуг». Кожна громада може отримати від держави до 2 млн грн на розвиток соціальних послуг в рамках зазначеного пілотного проєкту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних