Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Джулинці відзначили День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2021 13:10
Кількість переглядів: 477

23 серпня напередодні Дня незалежності України відзначається День Державного Прапора. Це свято – данина поваги символу держави, що пройшов довгий шлях. Під рідним прапором український народ утвердив мрію про державність, соборність і незалежність. Цього сонячного дня на площі перед комунальним закладом «Центр культури і дозвілля» в с. Джулинка відбулися урочистості з нагоди свята. У них взяли участь керівництво громади, делегації установ та організацій, громадськість, молодь.

Ведучі офіційного заходу Юлія Буркан та Алла Козак надали почесне право підняти Державний Прапор України під звуки Гімну України колишньому політв’язню Олексію Степовому.

З вітальним словом до присутніх звернувся Джулинський сільський голова Петро ШВЕЦЬ.

У своєму виступі, очільник громади зазначив, «З любов’ю до України, з повагою до минулого нашого народу, ми шануємо символ вільної, демократичної України, сильної й незалежної держави − синьо-жовтий стяг. Під час історичних звершень він ставав символом боротьби за національні та соціальні права. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі. Нехай символ України − Державний прапор − осяює наш шлях та надихає до нових успіхів у добрих справах задля розвитку України!».

Хвилиною мовчання учасники свята вшанували пам’ять усіх героїв, які віддали життя за свободу, гідність та незалежність України.

Після цього, святкова колона із працівників структурних підрозділів сільської ради, її апарату, учнів, педагогів Джулинського закладу загальної середньої освіти та Джулинського навчально-реабілітаційного центру крокувала вулицею Соборною із квітами, 30-и метровим синьо-жовтим прапором та повітряними кульками.

Під час урочистої ходи здійснювалось покладання квітів до пам’ятних знаків Герою України Костянтину Могилку, Михайлу Ковалю, загиблим односельчанам під час Другої Світової війни.

Голова громади, разом із начальником відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради, педагогічним колективом Чернятського закладу загальної середньої освіти відвідали сім’ю загиблого нашого земляка Юрія Тарасенка.

Заходи до Дня Державного Прапора України продовжились переглядом українського фільму режисера Володимира Тихого «Наші Котики або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з елементами тимчасового воєнного стану», про бійців української армії під час російсько-української війни на Сході України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.