Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

COVID-сертифікат у «Дії». Як згенерувати та користуватись?

Дата: 27.08.2021 10:45
Кількість переглядів: 327

Українські COVID-сертифікати в «Дії» офіційно визнані ЄС. Усі, хто пройшов повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій документ.

«Ми на фіналі бета-тесту та вже надіслали оновлення в PlayMarket та AppStore. Щойно отримаємо підтвердження - запустимо COVID-сертифікати в «Дії», - розповідають у Мінцифри.

Як згенерувати?

В оновленій версії застосунку потрібно натиснути «Послуги». Вибрати «COVID-сертифікат». Підписати «Дія. Підписом» заяву на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до «Дії». Натиснути «Отримати сертифікат». COVID-сертифікат з'явиться у вашому смартфон.

«Минулого тижня Україна приєдналася до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС - спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Тепер цифровий директорат ЄС надасть нам доступ до gateway - інструмента, який дозволяє перевіряти наші сертифікати іншим країнам під час подорожей. COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в «Дії». Перевірити дійсність можна буде за QR-кодом», - зазначають у Мінцифри.

Наразі прописані терміни актуальності сертифікатів відповідно до міжнародних вимог. Наприклад, якщо ви згенерували COVID-сертифікат, то в більшості країн можете його демонструвати протягом 180 днів. Важливо розуміти, що ці строки можуть як змінюватися залежно від даних медичних досліджень, так і відрізнятися залежно від країни, наголошують на Урядовому порталі.

Рішення вже опубліковане на офіційному сайті ЄС. Хоча рішення Єврокомісії щодо визнання має рекомендаційний характер, 100% всіх країн, які під’єднані до промислового середовища ЄС, симетрично визнають COVID-сертифікати країн-учасниць. Щоб уникнути неприємних ситуацій на кордоні, рекомендуємо українським громадянам перевіряти перелік країн, в які можна потрапити за допомогою сертифікатів, та актуальний режим в’їзду та транзиту в різних державах світу на інтерактивній онлайн-мапі Міністерства закордонних справ України: http://tripadvisor.mfa.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.