З 1 липня 2021 року отримувачі допомоги «пакунок малюка» у Джулинській громаді мають право за бажанням отримати грошову компенсацію замість натуральної форми такої допомоги.

Дата: 06.09.2021 10:23
Кількість переглядів: 690

Фото без описуЗаконом України від 30.09.2021 № 930-IX  «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», визначено, що з 1 липня 2021 року отримувачі допомоги «пакунок малюка» мають право за бажанням отримати грошову компенсацію замість натуральної форми такої допомоги.

  Абзацом 6 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020  №744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (зі змінами)  визначено, що виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (далі - грошова компенсація) на дітей, народжених починаючи з 1 липня 2021 року, проводиться за бажанням отримувача замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Порядок та умови реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка у 2020-2021 роках затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 №744  (далі – Порядок та умови ).

Відповідно до Порядку та умов для призначення грошової компенсації отримувачу необхідно упродовж 12 місяців з дня народження дитини подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання/ перебування заяву (форма якої визначена Порядком та умовами) із зазначенням реквізитів рахунка зі спеціальним режимом використання, відкритого в акціонерному товаристві «Комерційний банк  «ПРИВАТБАНК» .

  У разі народження дитини за кордоном до заяви необхідно додати копію свідоцтва про народження дитини (у разі відсутності свідоцтва про народження, виданого органом державної реєстрації актів цивільного стану України, - копію свідоцтва про народження дитини , виданого компетентним органом іноземної держави та легалізованого в установленому порядку, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України, згоду на обов’язковість якого надано Верховною Радою України, разом з перекладом українською мовою. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально) та копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних