Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: Ми повинні зробити все, аби Вінниччина не потрапила в карантинну зону і всі могли спокійно навчатися та працювати

Дата: 15.09.2021 07:01
Кількість переглядів: 246

За ініціативи Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, 14 вересня 2021 року в облдержадміністрації провели нараду з ректорами вищих навчальних закладів та головами територіальних громад області щодо збільшення темпів вакцинації населення Вінниччини.

Участь у нараді також взяли голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

Джулинську територіальну громаду представляла перший заступник сільського голови Ніна Кравець.

 «Ситуація поки що не критична, але вакцинація - це наша спільна відповідальність, а саме - за здоров'я населення у громадах, які ви очолюєте. На сьогодні всі райони області забезпечені всіма можливими вакцинами, які затверджені ВООЗ. Дуже важливо збільшити кількість вакцинованих осіб для того, щоб унеможливити поширення коронавірусної хвороби», - розпочав свій виступ Сергій Борзов.

 «Беззаперечно, Вінниччина за темпами проведення вакцинації входить до десятки областей-лідерів, але цього недостатньо. Для того, щоб зупинити наростаючу хвилю захворювань, яку ми очікуємо наприкінці вересня та у жовтні, цього замало. Наголошую: у нас на сьогодні найбільше хворіє саме дитяче населення. Протягом останніх двох тижнів завантаженість ліжок обласної дитячої інфекційної лікарні становить 50%. Серед усіх регіонів України дитячі ліжка в області забезпечені киснем на 100%, але якщо буде чергова хвиля коронавірусу, то у нас цих ресурсів не вистачить, адже хворіють і дорослі»,  - відзначив очільник області.

 В Україні розпочато п'ятий етап вакцинації. Як повідомив голова ОДА, з 24 лютого 2021 року щеплення першою дозою від коронавірусу в області отримали 440 тис. осіб, другою дозою щеплено близько 200 тис. людей. «Для порівняння, серед медиків середній відсоток вакцинованих становить 70%. На жаль, серед освітян лише 43%. Це виклик для усіх нас!» - наголосив Сергій Борзов.

Також він припустив, що з понеділка, найімовірніше, буде перехід областей до жовтої зони. «Ви знаєте, як від цього страждають різні галузі. Зокрема, бізнес. Якщо діти не підуть до школи, то батьки будуть змушені сидіти вдома. Роботодавці також відчують додатковий тягар, адже за браком працівників будуть змушені працювати в іншому режимі. Ці дві категорії дуже відчують великі труднощі», - підкреслив Сергій Борзов.

 Також він відзначив, що лише 22% шкіл області мають рівень вакцинації педагогічного колективу не менше 80%. І це за наявності вакцини!

Нагадаємо, що за минулу добу в Україні зафіксовано 3332 випадки захворювання на COVID – 19, у Вінницькій області - 109 нових випадків. Область перетнула межу сотні хворих, чого не було вже з весни.

Саме тому вакцинація населення – це можливість жити буденним життям, ходити на роботу, навчатися, займатися спортом, бути там і тоді, де ми хочемо.

Сьогодні в області є всі передумови для того, аби максимально вакцинувати населення. Відкриті Центри вакцинації, які працюють не лише в робочі дні, а й у вихідні. Вакцина є у достатній кількості та на будь-який вибір. Більшість вакцин показують ефективність на рівні понад 90%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.