Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хто має прибирати прибудинкову територію біля приватних будинків?

Дата: 22.10.2021 15:33
Кількість переглядів: 338

Прибирання території є досить актуальним питанням для власників приватних будинків особливо у весняно-літній період і восени. Чи повинні вони наводити лад ще й на території, яка знаходиться за межами їх земельної ділянки?

Згідно з статтею 17 Закону України ”Про благоустрій населених пунктів”, громадяни зобов’язуються:

- утримувати в належному стані об'єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також прилеглі до цих об'єктів території (тротуари, зелені насадження, огорожі тощо);

- не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою населених пунктів;

- на об’єктах благоустрою (їх частинах), що перебувають у їх власності або користуванні, регулярно знищувати бур’яни, скошувати траву висотою більш як 10 см, проводити боротьбу зі знищення карантинних рослин, залишки рослинності прибираються в день проведення робіт;

- не допускати складування будівельних матеріалів, побутових відходів, зрізаного гілля, залишків рослинності поза власною земельною ділянкою;

- допускати на об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, аварійно-рятувальні та інші служби для здійснення заходів щодо запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

- відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

Так, порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, забур’яненість тощо.

У разі порушення громадянами державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Таким чином, забезпечити охайний стан присадибної ділянки та прилеглої території повинен власник або користувач земельної ділянки.

Тому звертаємося та нагадуємо всім жителям Джулинської територіальної громади навести порядок на вулицях біля своїх домоволодінь: прибрати дрова, будівельні матеріали, обрізати гілля дерев.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.