Міжобласний шаховий турнір пам’яті Кавуна Федора Михайловича вперше відбувся у Джулинській громаді.

Дата: 23.10.2021 18:15
Кількість переглядів: 239

Фото без опису23 жовтня 2021 року в приміщенні комунального закладу «Джулинська публічна бібліотека» відбувся Міжобласний шаховий турнір, присвячений вшануванню пам’яті Кавуна Федора Михайловича.

Федір Михайлович Кавун був чуйною і доброю людину із селянською мудрістю, вмілий організатор сільськогосподарського виробництва, невтомний хлібороб, дбайливий господар. Він був меценатом не лише спорту, а й культури, освіти, медицини, активно підтримував таланти.

Працівниками комунального закладу «Джулинська публічна бібліотека» підготовлена виставка про життєвий шлях Федора Михайловича.

На турнір прибули шахісти-любителі Бершадської ТГ (Олександр Маляр; Леонід Корчемлюк; Михайло Бойчук), Гайворонської ТГ (Ельчин Кахрамалюк; Валерій Падалюк;  Григорій Слободяник), Чечельницької ТГ (Олександр Ільїн; Віталій Головань; Василь Господінін) та Джулинської ТГ (Михайло Микитюк; Василь Ременюк; Анатолій Телятніков).

На відкритті турніру були присутні: Джулинський сільський голова Петро Швець, його заступник Микола Грабчак, син Федора Кавуна, депутат Вінницької обласної ради, директор ТОВ «Прогрес» села Серединка – Олександр Кавун, староста села Серединка Микола Хараїм, працівники  бібліотеки, Центру культури і дозвілля, жителі територіальної громади.

Привітав учасників змагань сільський голова Петро Швець. Він побажав всім спортивного завзяття, задоволення від зіграних партій, впевненості у власних силах та нових здобутків. Також Петро Васильович висловив пропозицію проводити цей турнір щорічно і, на далі, вважати його традиційним. Він пообіцяв, що влада буде всіляко сприяти і надавати всебічну організаторську і матеріальну допомогу.

У своєму виступі, Олександр Кавун зазначив: «Всі ми прагнемо,  щоб наша Джулинська громада розвивалася та з кожним днем ставала кращою. Кожного дня ми всі робимо все для того, щоб громада стала більш комфортною, спортивною, сучасною.  Вітаю сьогодні шахістів з територіальних громад Вінниччини та Кіровоградської області. Вдячний спортсменам, що знайшли час вшанувати пам’ять про мого батька, який також любив гру в шахи та зійтися за перемогу в шахових баталіях. Нехай переможе найсильніший».

Учасники заходу вшанували пам’ять Федора Михайловича і всіх загиблих наших земляків, українських військовослужбовців та цивільних громадян України, які відстоювали цілісність та незалежність нашої країни хвилиною мовчання. 

Сам турнір проводився по круговій системі за правилами швидких шахів з контролем часу 15 хвилин на партію кожному учасникові. Пари суперників для першого і всіх наступних турів визначав головний суддя турніру Олександр Маляр.

Напружена боротьба за шаховими дошками точилася більше чотирьох годин, і тільки після останнього туру стали відомі імена призерів турніру в загальнокомандній і особистій першості.

Перше місце посіла команда Бершадської територіальної громади, друге у Джулинської, третє у Гайворонської.

В особистій першості переміг – Ельчин Кахрамалюк із Гайворона, друге місце у Миколи Микитюка з Джулинки. Замкнув трійку призерів Михайло Бойчук із Бершаді.

За підсумками нагородження переможцям і призерам командного та особистого змагання шахового турніру були вручені грамоти Джулинської сільської ради та грошові нагороди.

Окрім того, всім командам, ініціатор турніру Олександр Кавун додаткового вручив грошові винагороди в сумі 1 000 гривень  та короваї учасникам турніру та працівникам бібліотеки, в особі її керівника Нелі Шкурат.

На завершення учасники турніру відзначили добрі умови і належну організацію та висловили вдячність сільському голові Петру Швецю, депутату Вінницької обласної ради Олександру Кавуну, заступнику голови Миколі Грабчаку, відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради (начальник відділу Руслана Руденко) за сприяння та допомогу в проведенні турніру.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних