Серебрійський рід Савлуків

Дата: 26.11.2021 11:42
Кількість переглядів: 376

Фото без описуУ серпні 2021 року вийшла з друку книга Олега Савлука «Серебрійський рід Савлуків». Це – суто документальне історико-генеалогічне дослідження однієї з найдавніших родин села Серебрії і чи не перший родовід мешканців цього села, створений багаторічною працею автора. На основі вперше віднайдених вітчизняних та іноземних архівних матеріалів розкривається походження, послідовність і історія десяти поколінь Савлуків – славного подільського роду хліборобів і педагогів. Видання містить родовідні таблиці, поіменні поколінні розписи, генеалогічні досьє, що охоплюють період 1761-2021 років, а також унікальні архівні документи і світлини Савлуків та інших жителів Серебрії. Наукову цінність авторської праці посилює наведений тут повний перелік уцілілих метричних книг і сповідальних відомостей по селу Серебрії за XVIII-XIX ст. і найважливіших архівних джерел радянського періоду.

Історична частина дослідження спрямована на тих читачів, які прагнуть осягнути історію свого роду на тлі подій вітчизняної історії. Особлива увага звертається на започатковану у Серебрії педагогічну династію Савлуків, до третього покоління якої належить сам автор: Олег Савлук народився в Серебрії у 1963 році і є дипломованим істориком, досвідченим краєзнавцем і педагогом, директором державного навчального закладу «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості». Цю працю він вважає своїм внеском у відновлення історичної та родинної пам’яті.

У передмові автор висловив вдячність очільникам органу місцевого самоврядування Серебрії – Сергію Люльчаку і Галині Кучер за надану допомогу, а на переданому жителям села примірнику книги написав: «Громаді рідної Серебрії з глибокою шаною від автора-земляка».

Дані для бібліотечного пошуку: Савлук О.А. Серебрійський рід Савлуків: історико-генеалогічне дослідження. – Вінниця: ТОВ «Вінницька міська друкарня», 2021 (УДК 929.5(477.44)“17/20” C13).

Люб’язно надані автором фрагменти цієї книги публікуються на нашому сайті.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних