Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бершадське відділення У ВД Фонду в Вінницькій області інформує

Дата: 03.12.2021 14:09
Кількість переглядів: 436

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю з метою звернення більшої уваги на потребу їх інтеграції у суспільство. Одним з головних напрямів роботи Фонду соціального страхування України є турбота про тих людей, які в результаті професійних захворювань чи травм на виробництві отримали інвалідність або стійку втрату працездатності. Вирішення соціальних проблем – одне з найголовніших завдань державної політики України, особливо в період викликів, зумовлених пандемією.

Бершадським відділенням виконавчої дирекції Фонду здійснюються щомісячні страхові виплати 219 потерпілим на виробництві, у тому числі 207 потерпілим та 12 особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника. Із загальної чисельності потерпілих, які отримують страхові виплати, 157 потерпілих – це особи з інвалідністю.  При цьому, 1особа має інвалідність І групи, 22 осіб – інвалідність ІІ групи, 134 осіб – інвалідність ІІІ групи.

За 11 місяців 2021 року відділенням проведено страхових виплат потерпілим на виробництві на загальну суму понад 5 млн. 971 тис. грн.

Також значну увагу Фонд приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації, відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс послуг з їх медичної та соціальної реабілітації. Сюди входить лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація і фінансування спеціального медичного догляду за потерпілими, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними медикаментозними препаратами, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами тощо. Станом на 1грудня 2021 року витрати по цих заходах склали понад 650 тис. грн.

Діяльність Фонду щодо забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами спрямована на відновлення здоров'я потерпілого, повернення його до праці й у суспільство, усунення наслідків захворювання або травми, максимального зменшення наявних обмежень пересування, орієнтації, самообслуговування, навчання, спілкування, поводження тощо.

Бершадське відділення виконавчої дирекції Фонду робить все можливе, щоб люди з інвалідністю якнайбільше залучалися до активного способу життя, надає їм допомогу у моральній, фізичній та соціальній реабілітації, та з цієї нагоди звертається до роботодавців щодо надання посильної допомоги (ремонт житла, допомога у веденні підсобного господарства, забезпеченні паливом , продуктами харчування та інше) людям, які працювали та отримали травму на ввірених вам підприємствах.                                                

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.