Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі

Дата: 15.12.2021 09:10
Кількість переглядів: 287

Урядом прийнято постанову за № 1040 (чинна з 13.10.2021), якою передбачено порядок надання та оформлення документів для призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі, а саме:

Компенсація призначається і виплачується фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі, які:

- не перебувають у трудових відносинах;

- не є фізичними особами-підприємцями;

- не провадять незалежної професійної діяльності (наукової, літературної, артистичної, художньої, освітньої або викладацької, а також медичної, юридичної практики, зокрема адвокатської, нотаріальної діяльності);

- не перебувають на обліку як безробітні.

Компенсація не призначається:

фізичним особам, які надають соціальні послуги на професійній основі особам, які:

1) отримують соціальні послуги вдома, паліативного догляду, стаціонарного догляду від надавача комунального чи недержавного сектору;

2) отримують виплати на догляд відповідно до Законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю».

фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі і отримують допомогу на догляд відповідно до Закону України «Про психіатричну допомогу».

фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі і отримують допомогу на догляд відповідно до Закону України «Про соціальні послуги».

Особа, яка потребує надання соціальних послуг подає заяву  про потребу в наданні соціальних послуг з догляду на професійній основі, за пред’явленням паспорта та картки платника податків. До заяви додаються:

- висновок про стан здоров’я особи за формою, затвердженою МОЗ;

- копію довідки до акта огляду МСЕК (для осіб з інвалідністю);

- копію свідоцтва про народження дитини з інвалідністю віком до 18 років (за потреби);

- копію медичного висновку на дитину з інвалідністю віком до 18 років (за потреби);

- довідка про захворювання дитини на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет і типу, гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня про те, що дитина отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, видана ЛКК за формою, встановленою МОЗ (за потреби);

- рішення суду про обмеження цивільної дієздатності або визнання недієздатною особи, які надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (для недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена);

- Копія рішення суду про призначення опікуна особі, якій надаються соціальні послуги з догляду на  професійній основі (для опікунів).

Компенсація фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на професійній основі, призначається згідно з поданою нею заявою про згоду надавати соціальні послуги.

Розмір компенсації складає 70% мінімальної заробітної плати в погодинному розмірі (25,28 грн/год) та може виплачуватись не більше ніж за 360 годин на місяць. При цьому кількість осіб, яким можуть надаватися послуги протягом цих 360 годин, не обмежено.

Слід зауважити, що особам, які будуть надавати соціальні послуги на професійній основі для отримання компенсації необхідно буде пройти професійне навчання основам доглядупорядок підготовки та перепідготовки якого регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 430

Наразі перелік організацій, які будуть здійснювати навчання таких осіб знаходиться на етапі формування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.