Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТАРТУВАЛА ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ ЩОДО ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

Дата: 06.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 306

Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина на постійній основі здійснюється Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини (далі – Уповноважений). Зокрема, серед пріоритетних аспектів діяльності відповідно до статті 22 Закону України «Про захист персональних даних» (далі – Закон) визначено здійснення контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних. Наразі Уповноваженим здійснюється активна робота, спрямована на підвищення стандартів захисту персональних даних та приведення національного законодавства до вимог права Європейського Союзу.

Відповідно до статті 23 Закону Уповноважений надає рекомендації щодо практичного застосування законодавства про захист персональних даних, роз’яснює права і обов’язки відповідних осіб за зверненням суб’єктів персональних даних, володільців або розпорядників персональних даних, структурних підрозділів або відповідальних осіб з організації роботи із захисту персональних даних, інших осіб. Крім того, одним зі Стратегічних напрямів діяльності є підвищення рівня обізнаності суб’єктів відносин, пов’язаних із персональними даними, щодо ключових аспектів практичного застосування законодавства про захист персональних даних. З цією метою у 2021 році підготовлено рекомендації щодо забезпечення захисту персональних даних під час укладення Україною міжнародних договорів, які передбачають транскордонний обмін даними, щодо захисту персональних даних під час здійснення відеоспостереження, використання Google форм для збору даних, а також під час надання послуг з дистанційної освіти. Ознайомитися із зазначеними рекомендаціями можна на офіційному веб-сайті Уповноваженого за посиланням: URL:https://ombudsman.gov.ua/.../zak.../normativno-pravovi-akti/

Уповноваженим та Офісом Ради Європи в Україні у рамках реалізації спільного проєкту Європейський Союз та Рада Європи працюють разом задля посилення операційної спроможності Омбудсмана у захисті прав людини» (далі – Проєкт) у частині захисту персональних даних здійснюються активні заходи щодо просвітницької діяльності.

Фахівцями Секретаріату Уповноваженого спільно з Проєктом розроблено навчальний курс «Захист персональних даних», який розміщено на платформі студії онлайн-освіти EdEra за посиланням: URL:https://study.ed-era.com/uk/courses/course/371

Курс складається з двох модулів – базового та спеціального, серед яких останній орієнтовано на державних службовців, що працюють з персональними даними. Слухачі курсу «Захист персональних даних» отримують сертифікат про підвищення кваліфікації. Курс укладено відповідно до положень вітчизняних та міжнародних нормативних документів, зокрема Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 №2297 та Конвенції Ради Європи «Про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних» та Загального регламенту ЄС про захист даних.

Інформаційна кампанія щодо захисту персональних даних осіб, серед основних завдань якої є популяризація та поширення зазначеного навчального курсу, а також залучення до його проходження державних службовців, що працюють з даними у якості підвищення кваліфікації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.