Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тростянецька ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області

Дата: 17.01.2022 15:23
Кількість переглядів: 140

РРО/ПРРО: яка відповідальність застосовується      у 2022 році за порушення правил їх використання?

Для суб’єктів господарювання, які проводять розрахункові операції із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) встановлено вимоги щодо проведення розрахункових операцій із створенням, наданням споживачу та передачею до ДПС відповідних розрахункових документів. Це передбачено пунктами 1, 2, 7 статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон).

Форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів визначено Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, яке затверджено наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13.

Зокрема, Положення визначає усі обов’язкові реквізити розрахункового документа/електронного розрахункового документа, які мають бути зазначені у таких документах та передані до ДПС в електронному вигляді.

У разі порушення зазначених вимог Закону з 01 січня 2022 року передбачена така відповідальність:

  • 100 відс. проданих з порушенням товарів (наданих послуг) за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції – за порушення, вчинене вперше (пункт 1 статті 17 Закону);
  • 150 відс. проданих з порушенням товарів (наданих послуг) за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції – за кожне наступне вчинене порушення (пункт 1 статті 17 Закону);
  • триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100 гривень) – у разі проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості (пункт 7 статті 17 Закону);
  • тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень) – у разі неподання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО через дротові або бездротові канали зв’язку в разі обов’язковості її подання (пункт 10 статті 17 Закону).

Звертаємо увагу на необхідності дотримання зазначених вимог Закону з метою уникнення непорозумінь з контролюючими органами під час проведення перевірок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.