В Джулинській громаді відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 14:50
Кількість переглядів: 161

Фото без описуЖИВИ, УКРАЇНО!

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

Олександр Олесь

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике свято – День Соборності України. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України. Саме тоді в місті Києві на Софійській площі було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Сьогодні Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

Напередодні цієї знаменної дати в залі засідань центру культури і дозвілля Джулинської сільської ради відбулися урочисті заходи присвячені Дню Соборності України, в яких взяли участь сільський голова Петро Швець, секретар сільської ради Галина Щавінська, заступники сільського голови, депутати сільської ради, керівники структурних підрозділів, працівники сільської ради, представники установ, організацій та громадськості.

Урочистості розпочалися Державним Гімном України.

До присутніх звернувся сільський голова Петро Швець, який привітав присутніх зі знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликав до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.

«Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України» - зазначив Петро Васильович.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв України, воїнів, борців, патріотів – усіх тих, хто ціною власного життя здобував право прийдешніх поколінь на свободу та цілісність нашої держави.

Відповідно до розпорядження сільського голови, з нагоди Дня Соборності України, за активну участь у процесах розбудови української державності, громадську позицію, широке впровадження української національної ідеї в процес державотворення, грамотами Джулинської сільської ради нагороджено: учасників бойових дій на Сході України Гайдея Михайла Сергійовича (с.Берізки-Бершадські), Морванюка Ігоря Анатолійовича (с.Серединка), учителів історії Тернівського ЗЗСО І-ІІІ рівнів Пугач Людмилу Леонтіївну та Шляхівського опорного ЗЗСО І-ІІІ рівнів ім. Героя Соціалістичної Праці Кузика Г.Й. Хахалину Олену Іванівну.

Ведучі заходу, Юлія Буркан та Катерина Рибак, підійшли до проведення свята креативно і творчо. Присутні не були сторонніми спостерігачами, а брали активну участь у вікторині «Моя Україна…». Виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність», через слайд-презентацію «Історія Соборності у світлинах», яку забезпечили працівники центру культури і дозвілля Ганна Концебовська та Алла Козак. Переможці гри отримали подарунки та солодощі.

Працівниками Джулинської публічної бібліотеки (директор - Неля Шкурат) підготовлена та презентована виставка-експозиція «Україна неповторна, єдина, свята», яка висвітлює тернистий шлях України до Соборності.

Завідувачами бібліотечних філій та працівниками шкільних бібліотек громади організовані виставки для відвідувачів та школярів  «Україна: сторінки історії», «В єднанні сила і міць держави». Бібліотекари розповіли про те,  що означає саме поняття «соборність», про ідею соборності, яку плекали ще за часів Київської Русі, в період козацтва та протягом подальших століть і аж до сьогодення. Про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

З метою виховання почуття патріотизму і гордості за свою країну в усіх закладах загальної середньої освіти громади були проведені різноманітні тематичні заходи. Години єдності «Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна», «Єднання заради незалежності», «Задзвеніли срібні дзвони України». Відео презентації «Подія, що пережила час», учасники якої пізнали історію виникнення свята Соборності України, що того дня здійснилася мрія, яку віками втілювали наші пращури – об’єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України.

Учнівське самоврядування закладів освіти громади випустило стіннівку до Дня Соборності. На стендах шкіл створені фотоекспозиції «Соборна Україна: від ідеї до життя», «22 січня – День Соборності України», «Я люблю Україну».

За розкладом пройшли тематичні виховні години: «Ми – українці», «Україна-держава соборна, одна на всіх, як оберіг», «Як добре ти знаєш свою країну?».

Заходи, проведені в громаді, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних