Чемпіонат Джулинської футбольної ліги. 9 тур. Огляд дня.

Дата: 31.01.2022 10:56
Кількість переглядів: 242

Фото без описуВищий дивізіон

«Світанок-Агросвіт» (Шляхова) - «Отаман-Д» (Маньківка) – 5:4 (1:2)

Удари в площину: 19 (7+12) – 19 (10+9). Фоли: 1 (0+1) – 8 (3+5).

Вищий дивізон ДФЛ на фінішній прямій, у чемпіонаті залишилося провести лише 6 матчів. На сьогоднішній день зрозуміло лише те, що чемпіоном ліги буде хтось з пари Шляхова-Орлівка. Правду кажучи, «Світанок-Агросвіт» сьогодні відскочив у матчі з маньківськими «отаманами». Занадто довгий та повільний розіграш м’яча, завдяки якому вся четвірка гостей встигала повертатися назад і перекривати всі зони. Юрій Гріщенко, проте відкрив рахунок на 7-й хвилині, але вже через 9 хвилин Маньківка вигравала 2:1, після голів Віталія Опалька та Богдана Полозюка, до того ж, шляхівчани мають виставити неслабкий могорич своєму голкіперу Миколі Менюку, який ще до перерви рятував «Світанок-Агросвіт» від ще більших неприємностей. Не скажу, що все могло закінчитися в першому таймі, тому що біля протилежних воріт Владислав Осіпов теж далеко не нудьгував, але здебільшого удари господарів поля летіли куди завгодно, але не у ворота. Другий тайм розпочався з безперервних атак Шляхової і вже на 5-й хвилині, найкращий у їхньому складі Юрій Гріщенко забиває свій другий гол у матчі зрівнюючи рахунок, але через 35 секунд Віталій Опалько також робить дубль і вже виводить вперед «Отаман-Д». Понад 8 хвилин всі атаки команди з Шляхової розбивалися о неприступну стіну на ім'я Владислав Осіпов. Але якщо довго мучитися, то завжди щось вийде. Брати Гаврильченки за 97 секунд перевернули сюжет матчу з ніг на голову – 5:3, але маньківська команда ніяк не хотіла здаватися. За 3.12 до сирени Богдан Полозюк також забиває свій другий гол у матчі - 5:4 і пройшовши через досить нервову кінцівку «Світанок-Агросвіт» таки утримує потрібний рахунок і завдяки перемозі «Граніту» за 3 години забезпечує собі як мінімум срібні медалі чемпіонату.

«Ніка» (Родниківка) -  «Граніт» (С.Бабани) – 2:7 (1:2)

Удари в площину: 16 (7+9) – 17 (8+9). Фоли: 8 (4+4) – 6 (3+3).

Феєричний матч у виконанні команди з Старих Бабанів. Схоже, що «Ніка» так і не змогла всерйоз оговтатися від хвороб кількох гравців, але це лише особисті, суб'єктивні припущення. А ось ті хто бачив цей матч наживо в один голос зазначали, що «Граніт» перевершив свого суперника насамперед у бажанні. Окрилена перемогою в минулому турі над лідером чемпіонату, команда Артура Левченка всі 40 хвилин носилася паркетом СК «Шляхова» немов хтось вставив їм додаткову батарейку, причому, це стосується як основної четвірки Ян Лісовий - Ігор Збриський - Владислав Лебедєв - Євген Єжаченко, так і запасних - Артура Левченка та Михайла Бондаренка. Сам граючий тренер, в середині другого тайму, протягом 20-ти секунд забив визначальні голи, після яких стало зрозуміло – «Бабани» виграють матч і вийдуть на 3 місце. Блискучий Євген Єжаченко на стику таймів зробив натуральний хет-трик на протязі 2-х хвилин та 43 секунди. А весь перший тайм команда Валерія Гордєєва після гола Дениса Куцого вже на 25-й секунді вела в рахунку і взагалі впевнено контролювала хід матчу. У тому ж першому таймі Сергій Твердоух, Сергій Троян разом з згаданим уже Куцим, мали реальні можливості для того, щоб не тільки подвоїти, але навіть і потроїти рахунок і ось тут слід окремо відзначити головного кандидата на звання найкращого гравця вищого дивізіону Дмитра Думенка. Те, що витворяє у воротах цей номінально польовий гравець, в голові не вкладається. Тиждень тому завдяки йому був обіграний «Світанок-Агросвіт» і ось тепер ще й «Ніка». Фінальна сирена застала «Граніт» у черговій атаці, перемога 7:2, але доля бронзових медалей все-таки більше в руках родниківської команди. У «Ніки» залишилося 2 матчі: 5 лютого – «Світанок-Агросвіт», 12 лютого – «Колос» (Джулинка). «Граніт» у заключному турі зустрінеться з «Отаманом-Д». Родниківці кров з носа потрібно вигравати обидва матчі і бажано в основний час.

Перший дивізіон

«Монте» (Монастирище) –  «Базис U 16» (Кочубіївка) – 7:4 (5:2)

Удари в площину: 25 (15+10) – 19 (10+9). Фоли: 5 (2+3) – 2 (1+1).

Одноосібний лідер першого дивізіону не став наступати на граблі, які були у них під ногами, маю на увазі матч цих команд у першому колі. Гравці «Монте» дуже серйозно та зібрано поставилися до молодої та граючої команди з Кочубіївки. Все стало зрозуміло ще у першому таймі, Юрій Гринчук, Артур Бакіцький та Олександр Саламаха відправили у ворота Владислава Овчіннікова 5 м'ячів, на що номінальні гості зуміли відповісти голами Едуарда Суханова та Назара Ковтуна. У другому таймі Бакіцький забиває свій 20-й гол у чемпіонаті, а Гринчук (4 голи в матчі) на якийсь час взагалі очолив бомбардирський пелетон першого дивізіону - 7:2. Незважаючи на обтяжливий рахунок, молодь Давиденка та Теплякова продовжувала грати у досить цікавий та змістовний футбол і Артем Корнєєв в останню п'ятихвилинку зумів також забити двічі, чим встановив остаточний рахунок – 7:4. Монатирище бере чергові 3 очки і продовжує йти без втрат, а «Базис» за дві години опускається на 4 місце.

 

МФК «Христинівка» - ФК «Устя» - 7:6 (2:2) по пенальті.

Удари в площину: 22 (10+12) – 23 (7+16). Фоли: 5 (1+4) – 7 (5+2).

За сюжетом і драматургією це був, напевно, найбільш захоплюючий матч дня. Середина першого тайму, забивають Олег Бондар та Дмитро Плахотнюк, «Христинівка» веде 2:0. В устянської команди відповідають Микола Гончарук та Олег Козачок – 2:2 і команди йдуть на перерву. Пройшло трохи більше 5-ти хвилин у другому таймі, як номінальні господарі після голів Дмитра Бадьорного, Юрія Безверхого, Михайла Бурковецького та знову Олега Бондаря, вже виграють з великим рахунком. Ось чим сильний Олександр Решетник, так це вмінням вичавлювати голи навіть з напівмоментів. При в'язкій та важкій грі, яку нав'язала «Христинівка» капітан ФК «Устя» після мовчання у першому таймі за 12 хвилин забиває 4 голи, зрівнюючи рахунок і попутно повертаючи собі перше місце у снайперських перегонах. Гра переходить у серію пенальті, де п'ятірка гравців у синій формі реалізує всі 5 спроб, а у зелених Олег Козачок не переграє Андрія Паримського. Незважаючи на втрату одного пункту, команда Юрія Гріщенка завдяки більшій кількості перемог залишилася на другому місці.

 

ФК «Теплик» – ФК «Колодисте» - 14:9 (5:3)

Удари в площину: 27 (11+16) – 23 (9+14). Фоли: 8 (3+5) – 6 (5+1).

Гольове безумство - все, що можна сказати про цей матч. «Теплик» з «Колодистим» настріляли один одному цілих 23 голи. Не полінувався та спеціально переглянув у своїй особистій базі всю історію міні-футбольних чемпіонатів колишнього Бершадського району за останні 10 років. 20:2, 17:3, 11:9, 10:8, 12:7 - більшого результату там немає, це найрезультативніший матч за останнє 10-річчя. Такі матчі викликають у захват більшості вболівальників, але шокують тренерів, воротарів та тих гравців, які орієнтовані на оборонні дії. Команди грали без взагалі без захисту та воротарів, завдяки перемозі у майже гандбольному матчі команда з Теплика отримала перемогу і вийшла на третє місце – за набраними очками та на друге – за забитими голами. Дмитро Бабійчук (Теплик) та Валерій Легедза (Колодисте) забили по 6 голів, хет-трик у Владислава Глубокого. Ця гра надала багато матеріалу для нарізки відео, втім як і наступна.

 

«Сокіл» (В.Киріївка) – «Граніт-2» (Старі Бабани) – 4:11 (2:3)

Удари в площину: 16 (8+8) – 28 (13+15). Фоли: 8 (5+3) – 8 (3+5).

Друга команда з Старих Бабанів сповна реваншувалась за поразку в серії пенальті у матчі першого кола. Хоча за першим таймом ніщо не вказувало на такий сумний підсумковий рахунок для великокириївської команди. Тут також знайшовся гравець, який зумів забити 6 голів – сумарна кількість голів Михайла Йовенка перевалила за 20 і він вийшов на 3 місце у списку бомбардирів першого дивізіону. Прорвало також і Вадима Кирилюка (хет-трик), для якого це перші голи у чемпіонаті. У «Сокола» також тричі забив найстабільніший і надійніший гравець - Павло Мазуренко (8 - всього в чемпіонаті). Дебютним голом у складі «Граніту-2» також відзначився і Ростислав Лантух. Після цієї перемоги номінальні гості вийшли на 6 місце, але до 5 місця цілих 8 очок. І в наступному турі «Бабани-2» спробують скоротити це відставання, на них чекає матч проти ФК «Устя», яке якраз і займе це 5 місце.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних