Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги батьків!

Дата: 23.02.2022 09:43
Кількість переглядів: 289

У даний час розпиття  алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми, на привеликий жаль, є дуже актуальною темою.   

Середній вік, коли підлітки починають вживати алкоголь, – 13-15 років. За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв,  або поява в нетверезому  стані в громадських місцях, неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку. За розпиття спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях складається протокол на неповнолітнього за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпиття ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у стані зміненої свідомості, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Варто знати й те, що доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами – тягне за собою накладення штрафу.

Працівниками служби у справах дітей Джулинської сільської ради спільно з поліцейськими громади планується проведення ряду профілактичних рейдів «Нічна громада».

Під час  рейдів буде перевірено кафе, магазини, інші розважальні заклади та улюблені місця відпочинку молоді нашої громади з метою виявлення та попередження фактів незаконного продажу та розпивання спиртних напоїв неповнолітнім, а також недопущення випадків перебування дітей у вищезазначених закладах без нагляду дорослих після 22:00 год.

Також, попередньо планується проведення профілактичних бесід з дітьми у закладах освіти нашої громади на тему: «Попередження випадків дитячої безпритульності та  бездоглядності. Права та обов’язки підлітків та їх батьків у контактах з органами правопорядку».

Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а лише обмежити можливість впливу на них негативного та небезпечного середовища. 

Шановні батьки та особи, що їх замінюють! Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей, не упустіть момент виховання та розвитку неповнолітніх дітей, налагоджуйте з ними довірливі стосунки, коли вони цього потребують, а саме:

- систематично контролюйте та обговорюйте проведення дозвілля дітьми у вільний від навчання час;

- приділяйте особливу увагу часу повернення дітей з прогулянок ( не пізніше 22.00 годин вечора).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.