Як внутрішньо переміщені особи можуть отримувати допомогу

Дата: 24.03.2022 10:29
Кількість переглядів: 216

Фото без описуВнутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з війною росії проти України, отримають від держави допомогу на проживання.

Через широкомасштабне вторгнення російської федерації в Україну розмір державної допомоги становитиме 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та 2000 гривень – на кожну іншу особу. 

Хто отримає допомогу

Допомогу отримають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території в Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, а також з територій активних бойових дій, які визначені в переліку, затвердженому розпорядженням КМУ від 6 березня 2022 року № 204, і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Допомогу автоматично, без додаткового звернення, отримають також внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до постанови КМУ від 1 жовтня 2014 року № 505.

Як надаватиметься допомога

Допомога надаватиметься у таких щомісячних розмірах:

3000 грн – для осіб з інвалідністю та дітей;

2000 грн – для інших осіб.

Виплата допомоги здійснюється через Ощадбанк на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Виплата допомоги внутрішньо переміщеним особам не здійснюється за ті місяці, у яких вони відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 505 отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Як отримати допомогу

Перше, що потрібно зробити, якщо інформації про вас ще немає у Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, – це стати на облік як внутрішньопереміщена особа та отримати відповідну довідку.

Наступний крок – подання заяви на отримання допомоги на проживання.

Заяву можна буде подати спеціалісту Управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Джулинської сільської ради (Сивак Марія Яківна, робоче місце – центр надання адміністративних послуг) та в старостати громади.

До кінця тижня необхідні зміни будуть внесені до програмного забезпечення, також за цей час налагодять диференціацію розмірів виплати в залежності від категорії особи, яка звертається. Отже, вже з початку наступного тижня можна звертатись з заявами на отримання допомоги.

Також після необхідних доопрацювань подати заяву можна буде через програмні засоби порталу Дія. Орієнтовно доопрацювання буде завершено до кінця місяця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних