Не паліть суху траву: поважайте закони природи!

Дата: 07.04.2022 08:20
Кількість переглядів: 318

Фото без описуУ зв’язку з підвищенням температури повітря знову набуває актуальності питання пожеж. Упродовж останніх тижнів в громаді зросли випадки пожеж сухої трави. Вогонь не лише знищує сухостій, але й становить небезпеку для майна та життя людей.

Наша безпека у наших руках. Чому навколишнє середовище і далі страждає від самовільного підпалу трави?

Шкода від спалювання сухої трави та опалого листя вкрай небезпечна. Спалювання листя призводить до руйнації ґрунтового покриву, адже вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми. Нормальне життя рослин і комах відновлюється лише через 5-6 років, але дуже часто не відновлюється ніколи. До складу диму від спалювання сухої рослинності та її залишків входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини - одні з найбільш отруйних для людини речовин.

Спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони, подання світлових сигналів російським військам.

В час війни ми ще досі маємо людей, які палять траву. Мабуть, вони не до кінця усвідомили, що Україні достатньо пожеж від авіаударів та бомб російських окупантів.

Також слід зазначити, що законодавством заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а порушення цієї вимоги карається штрафом.

Тому шановні жителі та гості нашої громади перед тим як виникне бажання підпалити суху траву подумайте що Ви залишаєте своїм нащадкам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних