Переконливо закликаємо жителів Джулинської громади максимально ефективно використовувати земельні ділянки, щоб уникнути продовольчої кризи внаслідок війни

Дата: 08.04.2022 08:00
Кількість переглядів: 327

Фото без описуУ зв’язку із військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на території України, такі події призводять до продовольчої кризи в країні.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок війни, майже 30% населення України потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Близько 18 млн осіб безпосередньо зіткнеться з наслідками війни, а понад 7 млн стануть внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Так, через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів – і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Аграрному сектору наразі відводиться важлива роль у забезпеченні продовольчої безпеки нашої держави, а тому усі, хто дотичний до цього, стають ще однією армією.

Зараз як ніколи важливо, щоб кожен клаптик землі на території нашої громади був максимально оброблений, засіяний або засаджений.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення продовольчої безпеки, Джулинська сільська рада переконливо закликає жителів Джулинської сільської територіальної громади максимально ефективно використовувати земельні ділянки, придатні для вирощування сільськогосподарських культур.

Також повідомляємо, що в Україні діє всеукраїнська ініціатива «Сади Перемоги» https://www.sadyperemohy.org/, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива включає консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам щодо організації ініціативи «Сади Перемоги», ефективного городництва, зберігання та переробки вирощеної продукції, а також комунікаційні заходи, спрямовані на заохочення кожної українки та українця долучитися до вирощування овочів, фруктів, зернових вдома.

«Сади Перемоги» – не нова ідея. Такі овочеві, фруктові та трав'яні сади, були висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних