З 11 квітня на Вінниччині стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 08.04.2022 08:15
Кількість переглядів: 260

Фото без описуЗ 11 квітня 2022 року на Вінниччині розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойм. Терміни, перелік основних нерестовищ на рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області та ділянки водних об’єктів в зоні діяльності Вінницького рибоохоронного патруля, на яких дозволено любительське рибальство в період весняно – літньої заборони 2022 року погоджено Інститутом рибного господарства НААН України.

Любительський та спортивний лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області в межах району діяльності Управління Держрибагентства у Вінницької області, заборонений у такі строки:

– у річках та притоках з 11 квітня по 30 травня (включно);

– на водосховищах, озерах, ставках (за винятком ізольованих природних або штучно створених водних об’єктів, наданих у користування для потреб аквакультури) з 11 квітня по 20 червня (включно);

-у р. Дністер з усіма притоками з 11 квітня по 10 липня (включно).

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницької області наголошують, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Під час воєнних дій на території нашої держави, Вінницький рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої прямі обов’язки, щодо охорони водних біоресурсів на водних об’єктах області. Адже, від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних