У селі Шляхова провели благодійний футбольний матч

Дата: 09.05.2022 14:11
Кількість переглядів: 290

Фото без описуНещодавно, на стадіоні Шляхова-Арена в с.Шляхова відбувся благодійний футбольний матч на підтримку Збройних Сил України, між командами ФК «Світанок-Агросвіт» (Шляхова) – СК «Базис» (Кочубіївка).

Перед початком гри, до вболівальників звернулися: Джулинський сільський голова Петро Швець, президенти футбольних клубів Олег Ковбасюк та Володимир Осадчий. Які в своїх виступах зазначили, що з першого дня війни допомагають військовим чим можуть і роблять все від них залежне. Саме тому і виникла така ідея – провести благодійний матч. І вона вдалася. З одної сторони вдалося подарувати вболівальникам свято футболу, з іншої – зібрали грошей, які обов’язково підуть на потреби наших військових.

Опісля, очільник Джулинської громади Петро Швець та президент Джулинської футбольної ліги Олег Ковбасюк вручили грамоти, спортивні медалі та кубки командам, які розділили третє місце в зимовому чемпіонаті з футзалу, а саме: МФК «Христинівка» та СК «Базис U 16», а також нагородили кращих гравців в номінаціях:

1. Кращий голкіпер - Владислав Овчинніков (ФК «Базис U 16» с. Кочубіївка),

2. Кращий захисник - Олександр Довгань (МФК «Теплик» с-ще Теплик),

3. Найшвидший гравець ліги - Олександр Білик (ФК «Теплик» с-ще Теплик),

4. Голкіпер-бомбардир - Андрій Паримський (МФК «Христинівка» м.Христинівка),

5. Арбітр – Глєб Хлівний (м.Бершадь),

6. Найдосвідченіший гравець - Андрій Пономар (МФК «Христинівка» м.Христинівка).

«Світанок-Агросвіт» (Шляхова)«Базис» (Кочубіївка) – 1:6 (0:2) 8 травня. Стадіон «Шляхова-Арена» - 300 глядачів. Арбітр: Глєб Хлівний (Бершадь). Помічники на лініях: Олексій Давиденко (Кочубіївка), Дмитро Цимбал (Бирлівка).

Базис: 12. Посторонко (1. Овчинніков 46) – 2. Ковтун; 14. Тастанкулов; 16. Тарасюк; 18. Тепляков – 7. Суханов; 8. Гірський; 9. Гріщенко; 19. Годованний – 10. Рибак; 21. Панченко. На заміну виходили: 3. Ткаченко, 4. Кравченко, 17. Янчук, 22. Кузьмак, 23. Легедза. Головний тренер: Сергій Янчук.

Світанок-Агросвіт: 1. Менюк – 5. Сікорський; 10. Чайка; 17. Красноженюк; 20. Е.Касумов – 6. Довгань; 7. Гребінний; 16. Зуб; 19. Білик – 4. Третяк; 14. Осіпчук. На заміну виходили: 2. Мельниченко, 12. Зубченко, 15. Запорожчук, 18. Щавінський, 21. Шередько. Виконуючий обов’язки головного тренера: Іван Ковбасюк.

Голи: Суханов (25), Тарасюк (40), Легедза (46, 68), Годований (81), Кузьмак (83), Е.Касумов (87).

Попереджений: Легедза.

Удари: 9 (2+7) – 16 (7+9), в площину: 4 (0+4) – 8 (3+5), кутові: 4 (1+3) – 9 (4+5), гольові моменти: 6 (1+5) – 12 (4+8).

Так вже склалися обставини, що головний та потужний осередок футболу на Бершадщині в останні кілька років базується на лівому березі Бугу. Де в липні минулого року було створено Джулинську футбольну лігу (ДФЛ), яка незважаючи на війну не припинила функціонувати. Більше того, є домовленість щодо проведення цілої серії благодійних матчів із футбольними командами різних рівнів. Перший з них 8 травня відбувся на «Шляхова-Арені», в якому «Світанок-Агросвіт» приймав неодноразового призера чемпіонату та володаря Кубка Черкаської області СК «Базис» з Кочубіївки. Якоюсь мірою це символічно, хто якщо не команда Володимира Осадчого мала першою відгукнутися на пропозицію зіграти контрольний матч і заодно допомогти нашим Збройним Силам. Клуби з Шляхової та Кочубіївки вже давно підтримують дружні стосунки та стали справжніми побратимами. Гравці «Базису» регулярно з'являються у складі нашого клубу і багато титулів в основному районного рівня «Світанок-Агросвіт» вигравав не в останню чергу саме завдяки їм. Тому, назвати «Базис» гостем на «Шляхова-Арені» можна суто умовно. Але минулої неділі крім головної мети - збору коштів для ЗСУ, любителям футболу також було цікаво подивитися на очне протистояння цих команд, що трапляється вкрай рідко.

Розгромна перемога команди з Кочубіївки виглядає цілком закономірною. Наставник «Базису» - Сергій Янчук проводить тренування з кінця березня, тоді як шляхівчани взагалі зібралися вперше за останні півроку (зимовий міні-футбол не рахується). Останній матч у нашому футбольному храмі під назвою «Шляхова-Арена» був зіграний 7 листопада, коли у «Золотому матчі» за звання чемпіона ДФЛ зійшлися «Світанок-Агросвіт» та ФК «Теплик». Тому після короткої розвідки кочубіївці міцно захопили ініціативу. До певного часу наші оборонялися і навіть намагалися відповідати якоюсь подобою контратак, але знову ж таки попереду у команди з Шляхової не виходило взагалі нічого. Приблизно половину першого тайму особливими успіхами у створенні не могли похвалитися і гравці «Базису». Поки на 25-й хвилині Едуарду Суханову не вдалося в дотик переправити м'яч у ворота після прострілу з флангу Миколи Рибака. А за 5 хвилин до перерви крайній захисник гостей Станіслав Тарасюк точно пробив низом з центру штрафного господарів після передачі того ж таки Рибака – 0:2 і команди пішли на перерву.

Другий тайм вийшов багатшим, як на забиті голи, так і на гольові моменти в цілому. Що характерно, в кількісному плані цих моментів у обох команд було приблизно порівну, але забивав виключно «Базис». На 49-й хвилині добре знайомий шляхівським уболівальникам по зимовому футзалу перспективний бомбардир Валерій Легедза точно пробив у дальній кут після провалу нашої оборони та виходу віч-на-віч з Миколою Менюком. А в середині другого тайму він точно пробив головою після подачі праворуч від Сергія Янчука. У господарів поля виділялася трійка Олександр Білик – Микола Осіпчук – Максим Шередько. У кожного з них було як мінімум по одному шикарному моменту для того, аби розмочити кращого голкіпера першого дивізіону ДФЛ - Владислава Овчиннікова, який після перерви замінив Миколу Посторонка, котрий відверто нудьгував у першому таймі. Ще запам'ятався небезпечний удар зі штрафного від Михайла Гребінного, який Овчиннікову вдалося за допомогою поперечини перевести на кутовий. А потім відбулися два поспіль голи від Олексія Годованого та Романа Кузьмака після яких рахунок став 0:6. Але все-таки, як мінімум на один забитий гол у цьому матчі «Світанок-Агросвіт» все ж таки награв. І забив його Емануїл Касумов у своєму стилі ударом головою після подачі з кутового Михайлом Гребінним.

Закономірна та передбачувана перемога команди з Кочубіївки, але підсумковим результатом ніхто особливо засмучений чи втішений ніяк не був. Головне завдання цього матчу було виконано, під час зустрічі вдалося зібрати 18 285 гривень, які будуть направлені на допомогу захисникам України, із них 5 000 гривень безпосередньо для гравця ФК «Світанок-Агросвіт» Олега Сірика, який на даний час захищає країну від рашистів.

Організатори благодійного матчу щиро дякують усім, хто прийшов на гру і надав фінансову допомогу для наших військових.

Слава ЗСУ! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних