Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота Гайсинського районного управління поліції: результати та виклики

Дата: 05.07.2022 11:06
Кількість переглядів: 266

Очільник Гайсинського районного управління поліції Ігор Соломон розповів про підсумки роботи за 6 місяців 2022 року на території обслуговування

 

  • Ігоре Володимировичу, розкажіть про підсумки роботи управління поліції за перше півріччя.
  • Працівники Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області та його підпорядкованих відділень протягом звітного періоду вживали ряд організаційних та практичних заходів з метою підтримання стабілізації оперативної обстановки, захисту життя, здоров’я, прав та свобод громадян, попередження та розкриття кримінальних правопорушень, а також забезпечення публічної безпеки та порядку в нашому районі, загальна чисельність населення якого становить більше 242 тисяч чоловік.

Загалом, упродовж шести місяців 2022 року до єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій зареєстровано 10396 заяв (Гайсинське районне управління - 3270, відділ поліції №1 (Бершадь, Чечельник) - 3026, відділення поліції №1 (Теплик) -  1020, відділення поліції №2 (Тростянець) - 1545, Відділення поліції №3 (Ладижин) - 1535. Із них – 1190 – з ознаками кримінальних правопорушень (Гайсинське районне управління- 394, відділ поліції №1 (Бершадь, Чечельник) - 375, відділення поліції №1 (Теплик) - 131, відділення поліції №2 (Тростянець) - 163, відділення поліції №3 (Ладижин) -127.

У більшості випадків найбільш популярні злочини в районі – крадіжки, шахрайства, вчинення легких тілесних ушкоджень та правопорушення, що пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин. 

За цей період співробітниками поліції «по гарячих слідах» розкрито близько 60 % злочинів, де особам повідомлено про підозру, а справи направлено до суду.

Окрім заяв та повідомлень про злочини та події, до Гайсинського РУП надійшло 8979 звернень громадян різного характеру (звернення, які не мають кримінального правочину: конфлікти, сімейне насильство та інші довідкові питання).

За адміністративні правопорушення працівниками поліції складено 6495 адміністративних протоколи, серед яких: вчинення домашнього насильства – 491; розпиття пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді та продаж неповнолітнім – 294; порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами – 18.

На жаль, зросла кількість нетверезих водіїв на дорогах. В ході проведення комплексу профілактичних заходів щодо зниження аварійності працівниками сектору реагування патрульної поліції виявлено та задокументовано 359 фактів керування транспортними засобами особами у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Загальна сума накладених штрафів по всіх видах адмінправопорушень за півроку складає - 1 243296 грн.

Протягом звітного періоду працівниками Гайсинського РУП забезпечено належну організацію охорони публічної безпеки і порядку під час проведення 34 масових заходів на території обслуговування,  в яких приймало участь близько 7450 населення. Під час проведення заходів порушень публічної безпеки та порядку не допущено та надзвичайних подій з особовим складом підрозділу не трапилось.

 

  • Як змінилось несення служби поліцейських під час воєнного стану? Чи приймають поліцейські участь в захисті нашої держави?

З метою оптимізації діяльності поліції, у тому числі на час дії воєнного стану Верховна Рада України дещо розширила повноваження Національної поліції, внісши відповідні зміни до  законів України «Про Національну поліцію» та «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України». Правоохоронці отримали право на конвоювання затриманих та оперативне розмінування. Також поліцейські призовного віку на весь період їх служби отримують відстрочку від призову. 

З перших годин війни поліцейські всіх підрозділів Гайсинського районного управління поліції перейшли на посилений варіант несення служби, так продовжують працювати і зараз. Окрім забезпечення діяльності блокпостів, перевірки документів і транспортних засобів, патрулювання вулиць, все ж інші правопорушення нікуди не зникли. Поліцейські реагують на всі виклики, які надходять на лінію 102.

Так, безумовно працівники поліції Гайсинського району приймають участь в обороні цілісності та суверенітету нашої держави. Минулого тижня відбулася ротація наших колег, які несли службу на території Донецької області, де проводяться активні бойові дії. Також, до звільнених від знищувальних російських загарбників населених пунктів Київської області для проведення зачистки території від диверсантів та розмінування направлялися наші працівники. Ми постійно були з ними на зв’язку. Хлопці успішно виконали поставлені завдання.

 

  • З першого дня війни діє комендантська година: хто перевіряє її дотримання? Хто має право пересуватися в цей час доби, а хто ні? Чи були випадки порушень?

- Основні обов’язки стосовно дотримання комендантської години покладено на комендатуру Гайсинського району. За напрямом правоохоронної діяльності контроль здійснює поліція. Працюють спільні рейди з працівниками військової служби правопорядку ЗСУ та роти охорони.

В період комендантської години мають право пересуватися військові, працівники поліції, медики, а також особи, яким видані спеціальні перепустки і транспортні засоби, на які видані відповідні перепустки.

Щодо порушень комендантської години, так, траплялися поодинокі випадки. В даних громадян перевіряють документи для встановлення особи, перевіряють в наявних обліках МВС, проводиться профілактична бесіда щодо недопущення в подальшому даного порушення.

  • Чи були виявлені у районі випадки колабораціонізму, співпраці з ворогом?

- Максимально реагуємо на всі сигнали, працівники поліції перевіряють документи підозрілих осіб та транзитних транспортних засобів. На сьогодні випадків колабораціонізму в районі зафіксовано не було.

Проте, не втрачаємо пильність і закликаємо свідомих жителів району, в разі виявлення осіб, які можуть бути причетними до співпраці з окупантами, негайно повідомляти поліцію.

 

  • Скільки виявлено осіб, що незаконно зберігали зброю та боєприпаси? Яку відповідальність вони понесли?
  • У звітному періоді зареєстровано 14 кримінальних правопорушень щодо незаконного поводження з вогнепальною зброєю, відповідно ст. 263. Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - 12 особам повідомлено про підозру. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Також встановлено, що 11 власників зброї зловживають спиртними напоями, вживають наркотичні речовини з немедичною метою, порушують громадський порядок. Даним особам анульовано дозволи на право носіння та зберігання зброї.

Добровільно здано 34 одиниці вогнепальної зброї, у тому числі зброї, що незаконно зберігалась – 3 одиниці.

Варто нагадати громадянам, що з квітня суттєво спрощено процедуру добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин або пристроїв. З урахуванням особливостей воєнного стану рішення суду вже не потрібне.

 

  • Цікавить тема повісток чоловікам. Яким чином це відбувається в районі? Скільки повісток вручено?
  • Під час дії військового стану Гайсинським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки спільно з працівниками Гайсинського РУП, військової служби правопорядку створені спільні групи з виявлення громадян, які перебувають поза військовим обліком. Працівники поліції в складі даних груп забезпечують дотримання законності та правопорядку під час спілкування з громадянами, так як є певна частина населення, яка не зовсім вдоволена заходами з мобілізації.

З 24 лютого 2022 року в цілому по Гайсинському району виписано та вручено 11 000 повісток, з них 5000 повісток в межах колишнього Гайсинського району.

 

  • Чи додали роботи переселенці з інших областей України?
  • Поліцією здійснюється контроль за внутрішньо-переміщеними особами, які проживають на території нашого району. Виявляємо осіб, які були раніше судимі, ставимо їх на профілактичний облік.

Поліцейські продовжують опікуватися людьми, яким довелося через війну покинути рідні домівки. Постійно організовуються збори та доставляння гуманітарної допомоги внутрішньо-переміщеним особам у вигляді засобів гігієни, дитячого харчування, одягу, взуття тощо. Ювенальні поліцейські спільно з громадськими організаціями влаштовують для дітей невеликі заходи, щоб хоч якось відволікти їх увагу від того жахіття, яке їм довелося пережити та приділити їм свою увагу і турботу. Робота в цьому напрямку продовжуватиметься і надалі.

 

  • Чи вистачає на сьогодні в управлінні поліції можливостей як технічних так і людських ресурсів для забезпечення спокою і правопорядку в такий непростий військовий час?
  • Стосовно технічних можливостей, то завдяки вагомій підтримці ГУНП у Вінницькій області Гайсинське управління поліції забезпечене всіма необхідними засобами для повноцінного підтримання публічного порядку та громадської безпеки під час військового стану.

Також налагоджено співпрацю з територіальними громадами району, яким ми теж завдячуємо за відчутну підтримку. 

На сьогоднішній день дійсно існує певна потреба в кадрах, особливо це стосується слiдчого вiддiлення та сектору реагування патрульної поліції.

 

  • Спасибі Вам за досить змістовні відповіді. І на завершення, кілька слів про найближчі плани в роботі Гайсинського управління поліції.
  • Головні завдання зараз: забезпечення максимального рівня безпеки в районі, протидія правопорушенням, профілактика злочинів майнового характеру, а в разі скоєння їх розкриття, співпраця з органами влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями та всіма небайдужими громадянами.

Але найголовніше завдання сьогодні – це спільними зусиллями всіх українців, які сьогодні згуртувалися заради єдиної незламної мети – захистити суверенітет та незалежність рідної України, побороти нестерпного ворога і повернути мирне та спокійне життя в свої домівки.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.