Лікування від COVID-19 у стаціонарі: яка безоплатна медична допомога доступна

Дата: 27.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 165

Фото без описуЯкщо людина захворіла на COVID-19 і їй потрібна госпіталізація - усю медичну допомогу у стаціонарі вона отримає безоплатно. Всі дослідження, аналізи, лікування, медикаментозна терапія, медична допомога в умовах інтенсивної терапії, киснева терапія, респіраторна підтримка, знеболення на всіх етапах - безоплатні для пацієнта.  Складання плану реабілітації та реабілітація в гострому періоді - також входять у безоплатний перелік послуг і оплачуються НСЗУ.

Для госпіталізації потрібне направлення від лікаря, доставлення бригадою екстреної медичної допомоги, або самозвернення у невідкладному стані.

У НСЗУ повідомляють, що цього року до Програми медичних гарантій увійшов новий пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

У Вінницькій області цей пакет мають такі лікарні:

? Гайсинська;

? Жмеринська;

? Могилів-Подільська;

? Міська клінічна лікарня №1 м. Вінниці;

? Вінницька обласна дитяча інфекційна лікарня;

? Фтизіопульмонологічний центр;

? Клінічний центр інфекційних хвороб.

Однак, госпітальна мережа закладів, які надають стаціонарне лікування хворим на COVID-19, не обмежуватиметься лише цими лікарнями. І сьогодні на Вінниччині 21 медичний заклад приймає пацієнтів хворих чи підозрою на коронавірус. 

Якщо пацієнт із коронавірусом потрапить у заклад, який не має договору про інфекційну готовність, то НСЗУ заплатить такій лікарні за іншим пакетом – «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19», за умови укладеного договору.

Передусім пацієнту, що потрапив на стаціонар, має бути забезпечений первинний огляд. Далі пацієнту призначають необхідні дослідження, аналізи, тести, консультації тощо.

Якщо ви, або хтось з ваших близьких захворів на коронавірус, звертайтесь до лікаря, зважайте на рекомендації медиків і не відмовляйтесь від госпіталізації, якщо вона потрібна. Вчасно надана медична допомога може врятувати життя людини з COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних