Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Лікування від COVID-19 у стаціонарі: яка безоплатна медична допомога доступна

Дата: 27.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 147

Якщо людина захворіла на COVID-19 і їй потрібна госпіталізація - усю медичну допомогу у стаціонарі вона отримає безоплатно. Всі дослідження, аналізи, лікування, медикаментозна терапія, медична допомога в умовах інтенсивної терапії, киснева терапія, респіраторна підтримка, знеболення на всіх етапах - безоплатні для пацієнта.  Складання плану реабілітації та реабілітація в гострому періоді - також входять у безоплатний перелік послуг і оплачуються НСЗУ.

Для госпіталізації потрібне направлення від лікаря, доставлення бригадою екстреної медичної допомоги, або самозвернення у невідкладному стані.

У НСЗУ повідомляють, що цього року до Програми медичних гарантій увійшов новий пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

У Вінницькій області цей пакет мають такі лікарні:

? Гайсинська;

? Жмеринська;

? Могилів-Подільська;

? Міська клінічна лікарня №1 м. Вінниці;

? Вінницька обласна дитяча інфекційна лікарня;

? Фтизіопульмонологічний центр;

? Клінічний центр інфекційних хвороб.

Однак, госпітальна мережа закладів, які надають стаціонарне лікування хворим на COVID-19, не обмежуватиметься лише цими лікарнями. І сьогодні на Вінниччині 21 медичний заклад приймає пацієнтів хворих чи підозрою на коронавірус. 

Якщо пацієнт із коронавірусом потрапить у заклад, який не має договору про інфекційну готовність, то НСЗУ заплатить такій лікарні за іншим пакетом – «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19», за умови укладеного договору.

Передусім пацієнту, що потрапив на стаціонар, має бути забезпечений первинний огляд. Далі пацієнту призначають необхідні дослідження, аналізи, тести, консультації тощо.

Якщо ви, або хтось з ваших близьких захворів на коронавірус, звертайтесь до лікаря, зважайте на рекомендації медиків і не відмовляйтесь від госпіталізації, якщо вона потрібна. Вчасно надана медична допомога може врятувати життя людини з COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.