Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безпека праці під час опалювального сезону

Дата: 21.11.2022 08:05
Кількість переглядів: 97

Цього року наша країна входить у зимовий період у стані війни, і опалювальний сезон розпочався за складних умов. Сьогодні опалювальний сезон – частина військової операції, бо окупанти хочуть залишити населення України без світла і тепла. 

На більшості промислових і сільськогосподарських підприємств використовується газове, електричне та дров'яне обладнання – це міна уповільненої дії, стан ризику, в якому працюють оператори котельні. І як результат – аварії, нещасні випадки, загибель людей.

Саме тому хотілося б акцентувати увагу керівників на проведенні навчання з усіма операторами котелень та неухильному дотриманні операторами вимог безпеки перед початком та під час роботи котельні, оскільки аналізуючи виробничий травматизм, бачимо, що основними причинами виникнення нещасних випадків на виробництві є недбале використання даного обладнання. У всіх галузях господарювання присутні організаційні причини: грубі порушення правил безпеки безпосередньо виконавцями робіт та незадовільна робота керівників і посадових осіб щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці на виробничих ділянках підприємств, неякісне проведення інструктажу з питань охорони праці, порушення  працівниками трудової і виробничої дисципліни.

Опалювальний сезон в Україні, незважаючи на війну, розпочався вчасно. При цьому, українців попереджають, що цього разу він буде найскладнішим за останні 30 років, оскільки ворог обстрілює енергетичну інфраструктуру. Тому відповідальним особам за охорону праці необхідно особливу увагу приділити безпечній експлуатації котлів та котелень, їх технічному стану, проведенню первинних та позачергових оглядів, атестації робочих місць, навчанню операторів котлів, відповідальних за електро- та газові господарства, посадових осіб, а також осіб, які працюють в умовах підвищеної небезпеки, сумлінному ставленню до виконання своїх службових обов’язків. Згідно з Положенням про навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівники, які зайняті на роботах із підвищеною небезпекою і не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, до роботи не допускаються.

Роботодавці, пам’ятайте, що створення здорових та безпечних умов праці, відповідальне ставлення до своїх обов’язків призведе до зменшення травматизму на виробництві, збереження здоров’я і життя працівників, щоб безпечне ведення робіт стало головним повсякденним завданням керівників виробництва, інженерно-технічних працівників та кожного працівника зокрема.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.