«Україна Соборна. Разом до Перемоги!». День Соборності України в Джулинській громаді

Дата: 20.01.2023 09:50
Кількість переглядів: 110

Фото без опису22 січня цього року Україна відзначає 104-у річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

У п'ятницю, 20 січня в залі центру культури і дозвілля відбулися заходи присвячені Дню Соборності України.

Ведуча заходу Галина Василюк розповіла історію свята та наголосила, що День Соборності України – це не просто дата в календарі, це свято нашої держави, яке символізує силу і єдність нашого народу у боротьбі за волю, за порозуміння між людьми, за власну державу.

І сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому саме зараз надзвичайно важливо усвідомлювати, що тільки разом, собором можливо захистити і зберегти Україну, досягти миру і розвитку.

«Ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Це свято нагадує нам, що український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу» - зазначив у своєму виступі Джулинський сільський голова Петро Швець. Також він наголосив, що  ті  події, які зараз відбуваються  в Україні вимагають від усіх людей  єдності заради досягнення спільної мети – нашої Перемоги.

Присутні хвилиною мовчання вшанували Героїв та схилили голови перед пам’яттю про загиблих за свободу і соборність України.

За активну участь у процесах розбудови української державності, громадянську позицію, допомогу Збройним Силам України та з нагоди дня Соборності України грамотами Джулинської сільської ради нагороджено: Сергія Бондарчука – старосту Чернятського старостинського округу, Тетяну Жмелюк – депутата Джулинської сільської ради, Анатолія Кирнасовського – волонтера с.Джулинка, Олега Ковбасюка – директора ТОВ «Світанок-Агросвіт», Олександра Ковбасюка – волонтера с.Тирлівка, Олега Комайгородського – старосту Тернівського старостинського округу, Ігоря Морванюка – вчителя історії Серединського ліцею ім. В.М.Думанського, Олену Прокопенко – швею с.Джулинка, Юлію Столярчук – швею с.Джулинка, Станіслава Терещука – депутата Джулинської сільської ради, Олександра Шевченка директора Дяківської гімназії, Любов Якупову – швею с.Джулинка.  

Працівниками бібліотек громади підготовлені книжкові виставки: «Соборна Україна: від ідеї до сьогодення», «Україна навіки Соборна», «Ми – єдина держава, ми – єдиний народ».

У Єдності наша сила!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних