Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мопеди, скутери, мотоцикли: поліція нагадує правила та вимоги до користувачів двоколісного транспорту

Дата: 21.03.2023 08:54
Кількість переглядів: 152

 

У зв’язку з потеплінням та настанням весни на вулицях з’явилося більше учасників руху на мотоциклах, мопедах, скутерах та інших двоколісних транспортних засобах. Тож, заради безпеки всіх учасників дорожнього руху, поліцейські нагадують про основні правила та вимоги до власників двохколісного транспорту.

 

Варто пам’ятати, що для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номерні знаки. До того ж усі двоколісні транспортні засоби мають бути застраховані. За невиконання вищезазначених вимог встановлено адміністративну відповідальність.

 

Категорії, які відповідають типам мототранспорту:

  • «А1» – мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт;
  • «А» – мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше;
  • «В1» – квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг.

 

Підготовка водіїв категорій А1 та А проводиться з 16-річного віку, для категорії В1 — необхідно мати 18 років.

 

Водії двоколісних транспортних засобів є повноцінними учасниками дорожнього руху, які зобов’язані дотримуватись правил поведінки на дорозі:

  • водій мототранспорту повинен їхати в застібнутому шоломі, при цьому пасажирів це також стосується. Не можна брати пасажиром дитину зростом менше 145 см або віком менше 12 років;
  • двоколісній мотоцикл і тим більше мопед не має права брати участь у буксируванні;
  • технічний стан двоколісних транспортних засобів та їх обладнання повинні відповідати вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху.
  •  

Щодо криміногенної ситуації, за минулий тиждень, у період з 13 по 19 березня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 361 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події. У тому числі 44 події з ознаками кримінальних правопорушень (8 крадіжки, 6 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 4 порушення законів та звичаїв війни, 3 шахрайства, 2 нанесення тілесних ушкоджень, 2 ДТП та інші). Правоохоронці виїжджали на виклики та надавали мешканцям допомогу.

 

У сфері дотримання безпеки дорожнього руху поліцейськими виявлено та задокументовано 12 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та складено протоколи про вчинення адміністративної відповідальності, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 2, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 6, віділення поліції № 2 (м. Тростянець) -  1, віділення поліції № 3 (м. Ладижин) - 3.

 

Шановні водії! Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху. Зверніть увагу на обмеження швидкості руху, обгін та проїзд перехресть. Будьте уважними і обережними, виконуючи маневри, дивіться в дзеркала заднього і бокового виду, не забувайте вчасно вмикати і вимикати повороти.

 

Під час наближення до пішохідних переходів знижуйте швидкість аби не втратити можливість швидко зорієнтуватися на зміну обстановки.

 

Бережіть себе та інших учасників дорожнього руху.

 

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                         Володимир ЦВІГУН

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.