Зрозуміли, що бути не ок – це також нормально. Говорити про це – не слабкість, а відповідальність. Перед собою та країною, - Олена Зеленська в інтерв’ю NV

Дата: 19.04.2023 09:21
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

 

 

 

Всеукраїнська програма ментального здоров’я працює саме для того, щоб ніхто не нехтував психологічним станом, щоб усі українці знали, куди звертатися й опанували навички самодопомоги. Зрозуміли, що бути не ок – це також нормально. Говорити про це – не слабкість, а відповідальність. Перед собою та країною. Про це розповіла Перша леді України Олена Зеленська на сторінках NV.

«Ти як?» – ми ставимо це питання одне одному, коли нам не байдуже.

А іноді хочеться запитати «Ти як?» людину, яку бачимо у дзеркалі. Яка так змінилася за рік.

«Ти як?» – головне запитання Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Все починається з нього. Далі будуть відповіді – хороші й погані, складні і прості, страшні й надихаючі. Але «Ти як?» – точка відліку.

За результатами опитувань, понад 90% українців за час російського вторгнення мали прояви хоча б одного із симптомів тривожного розладу. Це 9 із 10 людей – у транспорті, в офісі, в магазині, в окопі. Зовні – дорослі, виважені, відважні люди. Всередині – поранені і потребують допомоги. І в той же час третина українців схильна применшувати свої ментальні проблеми: мовляв, не до того під час війни, «гріх скаржитися». 66%, можливо, і звернулися б кудись, та не знають, з чого почати.

«І для мене дуже важливо було сказати саме це: що б не відбувалося – ми всі можемо повернутися до свого нормального стану та життя, відновитися та посильнішати. Якщо зробимо піклування про психіку повсякденною звичкою. Допомогти собі бути собою – це також частина нашої боротьби», - підкреслила Олена Зеленська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних