Уряд вдосконалив механізми надання грантової підтримки на розвиток власної справи

Дата: 18.03.2024 10:41
Кількість переглядів: 30

Фото без описуКабінет Міністрів України прийняв постанову № 281 “Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738”. 

Постановою, зокрема, визначається: максимальний розмір гранту та відсоткове співвідношення фінансування проекту.  

По садівництву гранти надаються у розмірі до 70 % вартості проєкту висадки насаджень, але не більше 10 млн грн відповідно до суми на один гектар та за умови фінансування коштами отримувача різниці між вартістю проєкту висадки насаджень, зазначеною у заяві, та обсягу гранту. Частка співфінансування отримувача має становити не менше 30% від вартості проєкту висадки насаджень, зазначеної у заяві.

По тепличному господарству гранти надаються на будівництво тисячі модульних теплиць у розмірі до 70 % вартості проєкту будівництва модульної теплиці, але не більше 7 млн грн, та за умови фінансування коштами отримувача різниці між вартістю проєкту будівництва модульної теплиці, зазначеною у заяві, та обсягу гранту. Частка співфінансування отримувача має становити не менше 30 % від вартості проекту будівництва модульної теплиці, зазначеної у заяві.

  •  спосіб, яким Мінагрополітики повідомляє уповноважений банк, Мінекономіки та отримувача щодо рішення про скасування гранту;
  •  додаткові вимоги щодо моніторингу стану посадки насаджень чи будівництва модульної теплиці уповноваженим банком; 
  •  передбачено, що оплата витрат, пов’язаних з реалізацією проєкту висадки насаджень або будівництва модульної теплиці, проводиться  у період не більше 12 місяців з моменту зарахування гранту на рахунок.

Постановою також передбачаються зміни для моніторингу насаджень. Зокрема, моніторинг стану висадки насаджень уповноважений банк може здійснювати  з використанням Національної інфраструктури геопросторових даних  під час реалізації грантового проєкту та протягом 5 років після його завершення. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних