Депутати Вінницької обласної ради звернулися до Верховної Ради України з пропозицією включити чорнобильців у першу чергу вакцинації від COVID-19

Дата: 26.04.2021 08:47
Кількість переглядів: 315

Фото без опису23 квітня на сесії обласної ради депутати схвалили звернення до Верховної Ради України щодо дотримання соціальних гарантій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як зазначив голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Ігор Грубеляс, до обласної ради звернулися представники чорнобильських організацій, які і порушили це питання.

- Закон є, але він працює не в повній мірі, якщо так можна сказати. Тому депутати і підтримали звернення, яке буде направлено до Верховної Ради, - зазначив Ігор Грубеляс.

На сесії до пропонованого проєкту звернення внесли два нових пункти. Вони стосуються включення чорнобильців у першочерговий графік дорожньої карти вакцинації від COVID-19, а також щодо передбачення додаткового пакету на надання медичних послуг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Депутати пропоновані доповнення підтримали.

Заступник голови обласної ради Ігор Івасюк зазначив, що доповнення до звернення виникли після зустрічі голови обласної ради Вячеслава Соколового із представниками громадських організацій чорнобильців. Саме вони і підняли ці питання, якими доповнюється звернення до парламенту.

У рішенні, за яке проголосували на сесії, зазначено, що з метою додержання визначених законодавством гарантій із захисту громадян, які постраждали внаслідок катастрофи, обласна рада звертається до Верховної Ради України з наступними пропозиціями:

- законодавчо врегулювати, різницю в пенсійному забезпеченні між цивільними та військовими учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

- повернути спеціалізоване лікування, диспансеризацію, зубопротезування в спеціалізованих медичних диспансерах, які займаються лікуванням та реабілітацією громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- внести зміни до ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в частині гарантованої щорічної компенсації на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в розмірі 5,4,3 мінімальних заробітних плат.

- включити громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в першочерговий графік дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

- відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії» розширити програму медичних гарантій, шляхом передбачення додаткового пакету на надання медичних послуг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних