Обласна серпнева конференція «Освіта України 30 без бар’єрів: вектор якості та успіху».

Дата: 26.08.2021 15:25
Кількість переглядів: 285

Фото без описуПедагогів Вінниччини зібрала обласна серпнева конференція «Освіта України 30 без бар’єрів: вектор якості та успіху». У її роботі взяли участь голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та його заступник Ігор Івасюк.

Джулинську територіальну громаду представляла начальник відділу освіти, культури і спорту Руслана Руденко.

На конференції обговорювалися актуальні питання сфери освіти у Вінницькій області. Учасники визначили головні завдання для дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої та фахової передвищої освіти. Йшлося також про популяризацію профтехосвіти - вона має буде престижною, адже такі випускники завжди затребувані на ринку праці.

Під час конференції привітали двох викладачів, які стали переможцями у Всеукраїнському конкурсі  «Учитель року»: вчительку математики Ганну Демян‘юк та вчителя трудового навчання гімназії №23 Дмитра Луп‘яка.

Вітаючи педагогів Вінниччини з початком нового навчального року, Вячеслав Соколовий наголосив, що важливо - зберегти здоров‘я дітей в умовах пандемії. Разом з тим варто шукати нові підходи у навчанні, аби не втратити творчих поривів учнів та потяг до здобуття знань.

– Одне з найважливіших завдань, яке нині стоїть перед педагогами як Вінниччини, так і всієї країни, - підвищення якості освіти. Змінюється життя, змінюємося ми, і навчальний процес має бути сучасним та прогресивним, а головне - давати конкурентоздатні знання, - зауважив очільник обласної Ради.

Заступник голови Ігор Івасюк підняв питання підготовки до нового навчального року. Він подякував освітянам за те, що попри складні епідеміологічні умови 1 вересня навчальні заклади Вінниччини всеж відкриють двері для учнів та студентів. Утім, зауважив, що в області є проблеми з використанням субвенції на розвиток реформи «Нова українська школа».

- Я подивився, як реалізується «Нова українська школа». На цей час в 2019 році із 44 млн грн було використано 70% коштів. На 1 вересня 2020 року - із 74 млн грн було використано 47 млн грн. В цьому році з 65 млн грн не використано жодної копійки! Фактично наші першачки сядуть за парти не маючи того обладнання, яке вони повинні були б мати. Тому прохання до керівництва Департаменту гуманітарної політики ОДА зробити все для того, щоб це обладнання якнайшвидше було закуплено. На жаль схожа ситуація і зі шкільними автобусами. У 2019 році на цей час було закуплено 16 автобусів, у 2020 році – 7, а на сьогодні – жодного, – підкреслив Ігор Дмитрович.

Фото без описуФото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних