Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обласна серпнева конференція «Освіта України 30 без бар’єрів: вектор якості та успіху».

Дата: 26.08.2021 15:25
Кількість переглядів: 264

Педагогів Вінниччини зібрала обласна серпнева конференція «Освіта України 30 без бар’єрів: вектор якості та успіху». У її роботі взяли участь голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та його заступник Ігор Івасюк.

Джулинську територіальну громаду представляла начальник відділу освіти, культури і спорту Руслана Руденко.

На конференції обговорювалися актуальні питання сфери освіти у Вінницькій області. Учасники визначили головні завдання для дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої та фахової передвищої освіти. Йшлося також про популяризацію профтехосвіти - вона має буде престижною, адже такі випускники завжди затребувані на ринку праці.

Під час конференції привітали двох викладачів, які стали переможцями у Всеукраїнському конкурсі  «Учитель року»: вчительку математики Ганну Демян‘юк та вчителя трудового навчання гімназії №23 Дмитра Луп‘яка.

Вітаючи педагогів Вінниччини з початком нового навчального року, Вячеслав Соколовий наголосив, що важливо - зберегти здоров‘я дітей в умовах пандемії. Разом з тим варто шукати нові підходи у навчанні, аби не втратити творчих поривів учнів та потяг до здобуття знань.

– Одне з найважливіших завдань, яке нині стоїть перед педагогами як Вінниччини, так і всієї країни, - підвищення якості освіти. Змінюється життя, змінюємося ми, і навчальний процес має бути сучасним та прогресивним, а головне - давати конкурентоздатні знання, - зауважив очільник обласної Ради.

Заступник голови Ігор Івасюк підняв питання підготовки до нового навчального року. Він подякував освітянам за те, що попри складні епідеміологічні умови 1 вересня навчальні заклади Вінниччини всеж відкриють двері для учнів та студентів. Утім, зауважив, що в області є проблеми з використанням субвенції на розвиток реформи «Нова українська школа».

- Я подивився, як реалізується «Нова українська школа». На цей час в 2019 році із 44 млн грн було використано 70% коштів. На 1 вересня 2020 року - із 74 млн грн було використано 47 млн грн. В цьому році з 65 млн грн не використано жодної копійки! Фактично наші першачки сядуть за парти не маючи того обладнання, яке вони повинні були б мати. Тому прохання до керівництва Департаменту гуманітарної політики ОДА зробити все для того, щоб це обладнання якнайшвидше було закуплено. На жаль схожа ситуація і зі шкільними автобусами. У 2019 році на цей час було закуплено 16 автобусів, у 2020 році – 7, а на сьогодні – жодного, – підкреслив Ігор Дмитрович.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.