Зимові свята у пандемію: як вберегти себе та рідних

Дата: 30.12.2021 08:25
Кількість переглядів: 379

Фото без описуПандемія внесла зміни у звичні нам способи проведення зимових свят. Щоб зимові свята не були зіпсовані захворюванням, варто дослухатись до простих порад:

Дотримуйтеся профілактичних заходів.

Правильно носіть маску, регулярно мийте руки, тримайте фізичну дистанцію в 1,5–2 метри, провітрюйте приміщення, уникайте скупчення людей.

Залишайтесь вдома, якщо захворіли.

Також варто звернутись до лікаря у випадку появи симптомів респіраторного захворювання та здати тест на COVID-19. Якщо ви не пройшли повний курс вакцинації, також краще уникнути масових святкувань та залишитися вдома.

Зробіть процес святкування максимально безпечним.

Якщо ж плануєте збиратись у приміщенні, то не кличте багато гостей. Краще обмежитися колом рідних та близьких, без влаштування масових вечірок. Чим більше людей збирається – тим вище ризик зараження COVID-19. Якщо ви все ж таки плануєте запрошувати гостей, то враховуйте ризики: подумайте про те, чи має хтось із них супутні захворювання та чи всі вакциновані.

Якщо у вашій компанії для святкування є невакциновані, подумайте про те, як захистити від ризиків інфікування себе та їх.

По можливості проводьте святкування на відкритому повітрі та з дотриманням фізичної дистанції. Також можна організувати віртуальну вечірку.

Якщо проводите святкування у закритому приміщенні, то зважайте, що це сприятливе середовище для поширення COVID-19. Обов’язково робіть провітрювання, щоб не дати шансів навіть найменшим частинкам вірусу поширюватись.

Використовуйте індивідуальний посуд.

Не користуйтеся спільними тарілками, склянками та іншим посудом. Свою тарілку та прибор поруч з собою. Уникайте спільної їжі.

Робіть покупки в інтернеті.

Віртуальний шопінг дозволить мінімізувати соціальні контакти та уникнути черг. Також у магазинах можна скористатися послугою самовивозу онлайн-замовлення, що також допоможе уникнути скупчення людей у передсвятковий час.

Відмовтесь від подорожей, якщо ви у групі ризику.

Якщо ви належите до категорії людей із ризиком тяжкого перебігу коронавірусної хвороби (маєте хронічні захворювання чи вік 60+) або ж не вакцинувалися – відкладіть необов’язкові подорожі. Зважайте на те, що наразі все більше країн повідомляють про стрімке поширення нового штаму «Омікрон», тому поїздки можуть нести додаткові ризики інфікування.

У випадку необхідної/вимушеної подорожі – дотримуйтеся всіх протиепідемічних правил.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних