Держаудитслужба Вінниччини інформує про свою роботу під час воєнного стану

Дата: 11.07.2022 13:15
Кількість переглядів: 155

Фото без описуЗ 24 лютого 2022 року триває повномасштабне вторгнення рф в Україну. Наша держава чинить запеклий опір, сконсолідувавши зусилля всього суспільства та заручившись підтримкою світу.

З першого дня війни Держаудитслужба України призупинила проведення контрольних заходів на тридцять днів. Співробітники служби цілодобово допомагали всім, чим тільки можна – волонтерили, плели маскувальні сітки, обліковували гуманітарну допомогу, займалися інформаційним супротивом в Інтернеті, донатили на армію.

Значна кількість працівників Держаудитслужби свідомо долучилася до складу добровольчих формувань територіальної оборони. Чимало співробітників мобілізовано до лав Збройних Сил України для захисту незалежності та суверенітету нашої держави.

Працівники Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницької області спільно з працівниками територіального відділення Рахункової палати України долучилися до сортування та обліку гуманітарної допомоги, яка надходила в область з-за кордону. Гуманітарні вантажі прибували на Вінниччину з Польщі, Молдови, Німеччини, Голландії та Італії. Це медикаменти і перев’язувальні матеріали, одяг і засоби гігієни, продукти харчування.

Ще Вольтер сказав: «Жити — значить працювати. Праця є життя людини». Уповноважені на виконання функцій держави особи навіть у складні часи не полишають виконання своїх посадових обов’язків. Як і контролюючі органи закупівельної сфери, зокрема, Держаудитслужба, що реалізує політику державного фінансового контролю. Після 30 днів повномасштабного вторгнення аудитори повністю відновили діяльність з урахуванням реалій воєнного часу.

Так, протягом першого півріччя 2022 року за результатами ревізій та перевірок закупівель аудитори Вінниччини забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 47,6 млн грн, а за результатами аудитів – досягнення 184,5 млн грн економічного ефекту від упровадження наданих рекомендацій. Проведенням моніторингів, фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області попередили порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 446,9 млн грн. Зокрема, у 78 випадках забезпечено відміну торгів на 403,9 млн грн та розірвано 24 договори на загальну суму понад 42,9 млн грн. За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуті 44 посадові особи об’єктів контролю. До порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано вісім фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами. Правоохоронним органам для вжиття заходів у межах їх компетенції передано матеріали дванадцяти заходів державного фінансового контролю, за розглядом яких розпочато сім досудових розслідувань. За переданими матеріалами заходів державного фінансового контролю вручено вісім письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Чотири письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено за результатами участі у перевірках правоохоронних органів.

З метою надання роз’яснень щодо роботи Держаудитслужби в період воєнного стану повідомляємо, що Держаудитслужба здійснює заходи державного фінансового контролю, в тому числі, з питань дотримання законодавства у сфері закупівель, за умови реального функціонування об’єктів контролю, сервісів та інформаційних платформ (майданчиків), можливості забезпечення збереження життя та здоров’я працівників.Проведення заходів державного фінансового контролю здійснюється органами державного фінансового контролю з урахуванням особливостей функціонування органів державної влади в умовах воєнного стану. Держаудитслужба та її міжрегіональні територіальні органи здійснюють контроль за дотриманням законодавства у сфері закупівель шляхом проведення моніторингу процедур закупівель відповідно до статті 8 Закону та забезпечують реалізацію його результатів відповідно до законодавства. Тимчасово, на період до припинення чи скасування воєнного стану, перевірки Державною аудиторською службою щодо виконання місцевих бюджетів не проводяться, а розпочаті заходи зупиняються.

Варто наголосити, що замовники, незважаючи на умови воєнного стану, що діють в Україні, під час здійснення закупівель повинні чітко дотримуватися принципів, визначених статтею 5 Закону України «Про публічні закупівлі», та не допускати неефективного та незаконного використання державних фінансових ресурсів.

Війна зачепила кожного українця. Сьогодні ми маємо не лише спільну біду, а й спільну мрію про перемогу. І кожен з нас на своєму місці робить усе можливе, щоб її наблизити. Слава Україні!

 Джерело: Управління  Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних