Фермери можуть отримати допомогу від Євросоюзу: кому виділять гроші

Дата: 13.09.2022 08:07
Кількість переглядів: 237

Фото без описуВиконавчий комітет Джулинської сільської ради інформує, що із 12 серпня 2022 року  Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників - Державний аграрний реєстр або ДАР (dar.gov.ua).

ДАР працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників, які існують у всіх країнах-членах ЄС. Виробники сільськогосподарської продукції, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заяву на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також технічної та гуманітарної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

16 серпня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив відповідний Порядок використання коштів.

Починаючи з 1 вересня 2022 року у ДАР відкрився прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим  агровиробникам на загальну суму 1,5 млрд грн. Останній термін подачі заявок – 15 листопада 2022 року.

Безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які вирощують від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів.

Зареєстровані в ДАР фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які відповідають критеріям програми, зможуть отримати допомогу у розмірі:

  • 3100 грн  на гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (але не більше ніж 372 тис. грн);
  • 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності одержувача (але не більше 530 тис. грн). 

Дія програми поширюється на усю Україну, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції.

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник має пройти реєстрацію у Державному аграрному реєстрі на платформі dar.gov.ua, перевірити усі офіційні дані про себе і свою діяльність, які автоматично підвантажаться з державних ресурсів, додати інформацію про свою діяльність, заповнити форму заявки онлайн та підписати її електронним цифровим ключем. Перебіг опрацювання заявки відображатиметься в електронному кабінеті фермера в режимі реального часу. Детальніше з умовами програми можна ознайомитись у Порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних