Правильний обігрів пічками, буржуйками та камінами
Правильний обігрів пічками, буржуйками та камінами. Низька температура в оселях змусила багатьох українців вдатися до альтернативних способів обігріву. І хоча пічки, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, користуйтеся ними вкрай обережно:
– стежте, щоби печі не перегрівалися;
– не користуйтеся піччю, якщо в ній чи димарі є тріщини;
– регулярно очищайте димоходи від сажі;
– прибийте металевий лист до підлоги перед пічкою/буржуйкою/каміном;
– розпалюйте печі/буржуйки/каміни дровами, а не бензином, гасом чи подібними рідинами;
– тримайте горючі предмети якнайдалі від опалювальних приладів;
– не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димоходу;
– тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
– щільно зачиняйте дверцята опалювального приладу;
– не використовуйте буржуйки з несправними чи засміченими трубами;
– встановіть датчики диму в приміщеннях.
Буржуйки можна встановлювати лише в приватних будинках до двох поверхів.