Запобігання виникнення пожеж на відкритих територіях!

Дата: 29.04.2024 08:02
Кількість переглядів: 28

Фото без описуЗ метою попередження виникнення численних пожеж на відкритих територіях виконком Джулинської сільської ради звертається до вас, громадяни, із вимогою не спалювати суху рослинність у пожежно-небезпечний період і дотримуватись чинного законодавства.

Упродовж цього періоду в природних екосистемах виникає безліч пожеж, які завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для тваринного і рослинного світу, а нерідко й для людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

У зв’язку з цим нагадуємо про дотримання основних правил пожежної безпеки:

  •  не спалюйте суху траву або листя на присадибних ділянках, це може перерости у неконтрольоване горіння;
  •  організовуйте протипожежні розриви між очеретом та садовими ділянками;
  •  не організовуйте складання легкозаймистих матеріалів поблизу очерету;
  •  очищайте місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілля та не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
  •  не залишайте без нагляду розпалені багаття та не дозволяйте дітям розводити вогнища;
  •  при сильних поривах вітру відмовтесь від розпалювання вогнища;
  •  залишаючи місце відпочинку, обов’язково загасіть вогнище водою чи піском до повного припинення горіння або тління;
  •  проводьте роз’яснювальні бесіди з дітьми щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Дії під час пожежі:

 не панікуйте та не приймайте поспішних рішень;

обов’язково повідомте пожежну службу за тел.: «101»;

незначний вогонь спробуйте загасити водою, ґрунтом, піском або щільною тканиною;

з небезпечної зони виходьте швидко, перпендикулярно напряму розповсюдження вогню;

будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони загрожують падінням та можуть травмувати.

Шановні громадяни!

Якщо ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, звалищах - негайно телефонуйте за номером «101». Пам'ятайте, що тільки дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Бережіть Україну та її природу!!!

Відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства від 10.04.2006 № 105, на об’єктах благоустрою зеленого  господарства, зокрема забороняється:

вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, сміття, траву, гілки, деревину, сніг, листя тощо;

спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки.

Відповідно до Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 № 76, прибудинкова територія повинна постійно утримуватися в чистоті, систематично очищатися від сміття, тари, опалого листя. Спалювання всіх видів відходів на даній території домоволодінь і в сміттєзбірниках забороняється.

Нагадуємо, що за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також спалювання стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення передбачено відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Згідно статті 55 Кодексу цивільного захисту України  забезпечення пожежної безпеки покладається на власника (власників) земельної ділянки та іншого об’єкта нерухомого майна або наймачів (орендарів) земельної ділянки та іншого об’єкта нерухомого майна, якщо це обумовлено договором найму (оренди), а також на керівника (керівників) суб’єкта господарювання, а щодо фізичних осіб - підприємців - особисто.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних