До уваги батьків та дітей

Дата: 19.07.2024 13:21
Кількість переглядів: 40

Фото без описуХоча темпи дитячої злочинності знижуються та частка тяжких злочинів, які скоюють підлітки зростає. Як стверджують фахівці з психології - психіка українських дітей значно змінилася продовж останніх десяти років: у них відсутнє відчуття страху, нічого не цінують, зневірені. Жорстокість серед дітей значно збільшується, а їхні злочини стають моторошнішими. Є різні причини підліткової злочинності, але найчастіше це неналежний догляд за дітьми. Крім того, згубний вплив на неповнолітніх справляє телебачення, що пропагує насильство і життя заради власного задоволення.

 З початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися російські спецслужби, які обіцяють дітям від 13 років щедру грошову винагороду за вчинення диверсій.   Представники російських спецслужб вербують підлітків через соціальні мережі для дестабілізації ситуації в Україні. Ворог не знає правил та моральних бар’єрів, тому без сумнівів втягує підлітків у свої криваві плани.

Тому хочемо звернути увагу неповнолітніх  та повідомити що кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося 16 років. Однак, за вчинення окремих видів злочинів згідно ст. 22 Кримінального Кодексу України діти притягуються до кримінальної відповідальності з 14-річного віку, а саме: умисне вбивство, умисне тяжке та середньої тяжкості тілесне ушкодження, диверсію, бандитизм, терористичний акт, захоплення заручників, зґвалтування, сексуальне насильство, крадіжку, грабіж, розбій, вимагання, умисне знищення або пошкодження майна, пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів, незаконне заволодіння транспортним засобом, хуліганство, тощо.

Згідно статті 258 Кримінального кодексу України терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини, а також погроза вчинення зазначених дій з тією самою метою - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до частини першої статті 113 Кримінального кодексу України диверсія - це вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Тож, закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей бути максимально поінформованими до того, де їхні діти, з ким і про що спілкуються та контролювати поведінку дітей в Інтернеті. В умовах війни їхня довірливість може призвести до трагедії. Адже окупанти можуть залучати неповнолітніх до вчинення терактів, диверсій, корегування вогню та інших тяжких злочинів, здатних спричинити загибель багатьох людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних